Читайте нас в соціальних мережах

Довелося йти до суду: на Тернопільщині страхова не захотіла виплачувати гроші вдові, чоловік якої загинув в ДТП

Четвер, 09 червня 2022 18:00
фото з місця ДТП фото з місця ДТП
У Тернопільській області страхова фіма відмова виплачувати вдові гроші, чоловік якої загинув в аварії. Жінці довелося звернутися до суду. 

Більше того, страхова спершу не віддавала гроші, а згодом подала апеляцію на рішення суду першої інстанції. 

У Тернопільському апеляційному суді повідомили, що  31 березня 2021 року дружина загиблого Ч. – Оксана Ч., діючи в інтересах неповнолітньої дочки, подала заяву до страхового товариства стосовно виплати відшкодування, пов'язаного з втратою годувальника, та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням – дорожньо-транспортною пригодою, внаслідок якої загинув її чоловік.

Однак страхове товариство виплату не здійснило.

Тож у листопаді 2021 року позивачка звернулась до суду.

В обґрунтуванні позовних вимог вона вказала, що 18 березня 2021 року водій Г., керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем “Фольксваген”, неподалік с. Верхняківці Борщівської територіальної громади Чортківського району виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із автомобілем “Сітроєн”.

Внаслідок ДТП водій “Фольксвагена” та двоє пасажирів автомобіля “Сітроєн” Ч. і Г. загинули. На момент події цивільна-правова відповідальність водія автомобіля “Сітроєн” була застрахована у страховому товаристві “Т”.

Борщівський суд став на сторону заявниці та своїм рішенням постановив виплатити вдові та її рідним 156 тисяч гривень. 

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, страхове товариство “Т” подало апеляційну скаргу, в якій просило дане рішення скасувати.

Тернопільський апеляційний суд також став на сторону вдови та вирішив апеляційну скаргу страхового товариства “Т” залишила без задоволення, а рішення Борщівського районного суду від 23 грудня 2021 року – без змін.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар