Читайте нас в соціальних мережах

На фронті загинув журналіст з Тернополя Віталій Дерех

Неділя, 29 травня 2022 10:11
На фронті загинув 34-річний журналіст з Тернополя Віталій Дерех.

Про це у мережі Фейсбук пишуть друзі Віталія. 

"Віталій Дерех… не зрадив своїх присяг… тихо спи, без тривог, друже Сало. Дерех - легенда Пласту, журналіст, безстрашний мандрівник та філософ. З 6 років і до загибелі активний в Пласт - український скаутинг. Пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч.77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги. Пройшов Майдан, витягував поранених з Інститутської, з 2014 року декілька років в складі Айдару воював на Донбасі захищаючи Україну. 24 лютого пішов знову захищати Україну. Спалив не одного русского танка і купу іншої техніки. Був командиром протитанкового відділення. Вчора в самому пеклі цієї війни загинув", - написав Назар Зелінка, товариш Дереха. 

Співчуття висловив і колега та друг Віталія Андрій Шкула. 

"Ми друзі більше двадцяти років. Разом вчились, разом працювали, разом вар‘ювали і коли була потреба - виручали одне одного з всяких різних штук.

Віталіка люблять мої батьки, він був завжди гостем якого чекала моя сім‘я. Він був найщирішим з усіх кого я знав. Він хрестив мого сина. Він прекрасна і неймовірна людина. А тепер його нема… Але в добрих спогадах, від яких буде тепло, він є назавжди", - відзначив Андрій Шкула. 

Редакція "Тернополян" співчуває рідним ВІталія Дереха. 

Вічна пам'ять Герою. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ