Читайте нас в соціальних мережах

У щирість отців МП не вірить голова Монастириської громади Андрій Старух

Субота, 28 травня 2022 12:00
Голова громади з Тернопільщини не вірить у заяву отців московського патріархату про повну незалежність від кирила.

Вчора, 27 травня, відбувся Собор Української Православної Церкви (далі – Собор), на якому було прийнято ряд рішень, зокрема -  Собор Української Православної Церкви (Московського Патріархату) прийняв рішення про повну незалежність та самостійність.

Також собор висловив незгоду з позицією ПатріархаМосковського та всієї Русі Кирила щодо військової спецоперації в Україні.

У щирість отців МП не вірить голова Монастириської громади з Тернопільщини Андрій Старух. 

"Вчорашня заява вчорашніх священників Московського патріархату, які ще вчора, були підпорядкованими московській філії ФСБ, але заперечували це, не викликає довіри, - написав Андрій Старух. -  Очевидно, що це політичний крок та політична риторика з метою збереження імперського контролю вчорашніми офіційними колаборантами Москви над українцями та над храмами, які українці побудували. Хоча б у формі формально самостійної філії. Бо ні слова про неканонічність Московського пархату. Простими словами, що то секта. Бо ні слова про намір єднання з канонічними українськими християнами. Імперська розробка". 

За словами голови громади, ні вісім років війни, ні три десятиліття Незалежності, ні геноцид росіян в Бучі не спонукали слуг Московського патріархату до єднання з Україною та українцями, а от бажання Української Православної церкви служити Богу в українській святині - Києвопечерській Лаврі, спонукали негайно.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ