Читайте нас в соціальних мережах

На Шумщині отці УПЦ МП не дали мешканцям гідно віддати останню шану загиблому на фронті Героєві

Неділя, 15 травня 2022 20:40
Представники православної церкви (Московського патріархату) не дали можливості жителям Шумщини попрощатися із загиблим воїном.

Обурливий допис в мережі Фейсбук опублікувала шумчанка Олена Ходюк. Жінка зазначила, що загиблий воїн з села Залісці, в якому досі продовжує діяльність УПЦ МП.

Під час церемонії прощання з військовим і покладанням квітів до труни, московське духовенство не дало можливості людям гідно вшанувати пам’ять загиблого на війні.

«Український воїн загинув за Україну. Та ця сталіно-путінська організація своїми зухвалими лукавими діями збурила людей настільки, що не можна було стримати емоції. Московські батюшки разом зі своєю свитою не дали можливості навіть попрошатися гідно з воїном, який нас захищав. Були відомості, що в центрі міста люди зустрінуть тіло вбитого рашистами воїна і помоляться разом зі священиками ПЦУ та УГКЦ, а в селі очолить похорон місцевий батюшка.

І що ж відбулося насправді? Процесія мп стояла осторонь, як завжди, до речі, ніяк не реагуючи на молитву українською мовою. Після звернення о. Миколая зі співчуттям до рідних загиблого, люди з квітами та лампадками почали підходити до труни, щоб поклонитися і подякувати, та їм цього не дали зробити батюшки мп, тому що підійшли і почали здійснювати своє на старомосковській мішаній мові служіння, щоб довести усім присутнім і, напевно, самому Богу, що то у них індульгенція на молитву. Зухвалість і цинічність цих дій обурила людей. Не хотілося зчиняти галасу з поваги до загиблого, але знайшовся один чоловік, який близько знав воїна, і він намагався зупинити безчинство мп»,  - зазначила Олена Ходюк.

Жінка додала, що попри війну в місті далі править ворог, при чому безкарно.

«Вони звикли, що їм ніхто не указ і все сходить з рук. Так було і на Великдень, коли цілу ніч в коменданський час курсували Шумськом сюди - туди з кошиками. Чому влада допустила таку ганьбу? Іде жорстока війна з московитами, а ворог у нашому місті правує, ганьбить і далі все українське. Так далі тривати не може. Вимагаємо у депутатів та міського голови заборонити мп на Шумщині, так, як це зробила влада інших українських громад», -  підсумувала шумчанка.

Додати коментар