Читайте нас в соціальних мережах

Через війну в Тернопільську область перенесли п'ять закладів освіти, серед них є маріупольський

П'ятниця, 13 травня 2022 18:30
З початку повномасштабної війни в України на територію Тернопільської області переїхали 5 освітніх закладів.

Серед них – університети, коледжі та училища. У більшості з них навчання відбувається дистанційно. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома, пише Суспільне.

Один із навчальних закладів, який переїхав до Тернополя, – Маріупольський електромеханічний технікум. Зараз технікум розмістили на території коледжу Тернопільського технічного університету, розповів директор тернопільського закладу Володимир Калушка. За його словами, уже розпочалося дистанційне навчання для студентів з Маріуполя.

"На сьогодні виконуючій обов’язки директора виділили приміщення, де можна працювати. Бухгалтерії виділили кабінети, бо основне питання зараз – фінансове, закрити заборгованість із зарплат викладачам. Ну й розпочати навчання. Велика кількість учнів є і в Україні, і за межами, зокрема, і в Росії", – каже Калушка.

У Маріупольському електромеханічному технікумі навчалися понад 600 студентів та працювали пів сотні викладачів, розповіла виконувачка обов’язків директора цього закладу Олена Верескун.

"Наш технікум, у перспективі – коледж, зараз перебуває на стадії перейменування. Ми будемо здійснювати набір своїх, безумовно, бо є регіональні замовлення абітурієнтів, і будемо залучати й тернопільських. Наші технічні спеціальності, як на мене, є цікавими. Наш коледж у непоганому стані. Туди було пряме потрапляння, знесло дах, мародери все пограбували. Але є каркас, тобто, його можна буде відновити, зробити ще кращим".

Ольга Хома розповідає, територію, куди переїхати, навчальні заклади обирали самостійно.

"На Тернопільщині переважно знаходиться управлінський і викладацький склад. Керівники таких навчальних закладів забезпечені як комп’ютерною технікою, так і певною кількістю аудиторій. Фінансування таких навчальних закладів здійснюється згідно з чинним законодавством. Навіть є навчальні заклади, які за станом на сьогодні розглядають реєстрацію чи перереєстрацію на території Тернопільської області. Тобто, це дасть можливість нашій області отримати додаткові доходи".

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар