Читайте нас в соціальних мережах

Перебувають під вартою: брати Козаки, яких звинувачують у присвоєнні мільйонів, заставу не внесли

П'ятниця, 13 травня 2022 16:57
Андрій та Іван Козаки Андрій та Іван Козаки
Перебувають під вартою: брати Козаки, яких звинувачують у присвоєнні грошей, що збирали на ЗСУ, заставу не внесли.

Станом на 16.40 13 травня, брати Козаки - Іван та Андрій з Лановець, яких звинувачують у присвоєнні мільйонів, які люди збирали та передавалаи їм, щоб придбати авто та необхідне для військових, заставу не внесли.  

Нагадаємо, вчора, близько 12-ої години Тернопільський міськрайонний суд обирав запобіжний захід для братів Івана та Андрія Козаків. 

За даними слідства, маючи благодійний фонд, з 24 лютого 2022 року, брати активно збирали благодійні внески від простих громадян, мотивуючи совї збори тим, що на усі гроші купуватимуть авто та інше необхідне для ЗСУ. 

За час своєї волонтерської діяльності Козакам вдалося зібрати 13 млн грн, і рівно половину, родина Козаків присвоїла собі, купивши елітні авто, мобільні телефони, золото, та переказавши частину грошей, а саме 4 млн грн на особисті рахунки в банках. 

Вчора, 12 травня, судді обирали для псевдоволонтерів запобіжні зходи - відтак їм призначили тримання під вартою до 8 липня 2022 року з правом внесення застави - у розмірі  - 2,1 млн грн на двох, або ж 1017210 грн для Івана Козака та 1 116 450 грн для Андрія Козака. 

З власних джерел "Тернополянам" стало відомо, що станом на 16.40 сьогодні - 13 травня - застава внесена не була, і обоє фігурантів справи про псевдоволонтерство перебувають під вартою. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ