Читайте нас в соціальних мережах

Новий штам коронавірусу, який вирує у Китаї, невдовзі «добереться» і до України

Четвер, 12 травня 2022 12:29
Хоч на Тернопільщині ситуація із коронавірусом загалом є благополучною, в Україні щодня виявляють до семи тисяч нових випадків зараження ковідом. Та це не найгірше, адже нам прогнозують появу нового штаму.

 

Йдеться зокрема про той, який охопив Китай. За словами фахівців, на Україну він теж пошириться. Нагадаємо, з березня Китай бореться з найсильнішим спалахом COVID-19 з початку пандемії, що зумовлено поширенням Омікрон-варіанту коронавірусу.

“На жаль, ми не подолали COVID-19. Люди хворіють. Ті, хто звертається по тестування… Іноді на добу ми виявляємо до шести, семи тисяч нових випадків "ковіду". Ми сьогодні бачимо дуже погані новини з Китайської Республіки, де сьогодні вже вирує новий штам. І дивлячись на те, що як раніше, як після Китаю цей штам з’являвся в Європі, маємо розуміти, що до нас він теж прийде", - заявив в ефірі телемарафону голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Щодо причин великої кількості нововиявлених випадків COVІD-19 серед українців, то медики називають  те, що “багато людей на фронті, та багато людей на окупованих територіях, зараз не мають можливості здати тести на коронавірус”.

Позаяк, ліками проти коронавірусу наша країна забезпечена. Це таблетки від фірми Pfizer типу  “Ремдесивір” тощо. Відтак, ситуація набагато легша, ніж два роки тому, коли банально не було чим боротися з цим недугом.

«Та про правила соціальної дистанції забувати не варто. Я розумію, що маски сьогодні це вже не дуже реально, але хоча б соціальна дистанція, обробка рук, це нікому не завадить. І не тільки від "ковіду". COVID-19, на жаль, ми не перемогли, хоча дуже б хотілося», - зазначив Михайло Радуцький.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ