Читайте нас в соціальних мережах

З Тернопільщини до Франції відправили третю партію переселенців (фото)

Середа, 27 квітня 2022 18:00
З Тернопільщини до Франції відправили третю партію переселенців. 

У такий складний для України час наші закордонні партнери продовжують подавати руку помочі. Завдяки співпраці Чорткова із мером міста-побратима Безьє (Франція) Робертом Менардом, вже третя група вимушених переселенців, котрі залишили свій дім через напад тимчасової федерації, яка називає себе російською, поїхала на південь Франції.

Вранці, 26 квітня, до Безьє поїхали 30 людей, серед яких 12 дітей. Всі вони перед цим переїжджали на захід України з-під обстрілів московських окупантів. На щастя, залишились живі. І тепер у них є другий шанс почати все спочатку або ж, відпочивши та набравшись сил, після нашої великої перемоги відбудовувати Україну.

Раніше до Безьє поїхали вже дві групи вимушених переселенців: спершу 8 людей, а другий раз – 22. Поки що всі із них залишаються жити у Франції.

На перший час наші французькі партнери повністю забезпечуватимуть українців житлом та харчуванням, медичним сервісом. Також отримуватимуть допомогу від Франції у розмірі орієнтовно 300 євро + 50% на дитину. Коли всім виготовлять річні візи внутрішньо переміщених осіб, вони зможуть офіційно працевлаштуватись у Безьє чи будь-якому іншому місті.

 

 

 

 

Додати коментар