Читайте нас в соціальних мережах

Військові без авто: українці везуть машини для перепродажу, створюючи кілометрові черги на кордонах

Четвер, 21 квітня 2022 15:00
Потрібні військовим авто понад добу стоять на кордоні: чергу створюють самі ж українці, які везуть машини для перепродажу.

Про це на власній сторінці у Фейсбук пише керівник Тернопільського відділення міжнародного благодійного фонду "Юнеско" Віталій Семенюк. 

"Це багатокілометрові черги авто з Польщі на безкоштовне розмитнення . І знаєте друзі, що сказав польський прикордонник нашим волонтерам, то що курва, вам треба допомоги від світу, коли в Україну пішли тисячі авто для перекупу. І він друзі правий. якого «милого», коли одні воюють, другі з цілої Європи, збираючи кошти, тягнуть для тих хто на фронті пікапи, треті ввозять для себе і гандлю машини. На митниці знову «каламутить». У місцевих контрабандистів жнива. А може спочатку нам потрібно гуртом дійти до перемоги, а вже потім дати всім рівні можливості, в тому числі і в придбанні автомобілів. Звертаюсь до депутатів ВРУ, призупиніть цей балаган, що шкодить як нашому іміджу так і, в великій мірі згуртованості народу", - відзначив Віталій Семенюк. 

 

Дану інформацію на своїй сторінці у Фейсбук підтверджує і народний депутат України Володимир В'ятрович.

"Бажання отримати дешевше авто блокує отримання допомоги для фронту. Потрібні воякам вантажі понад добу стоять на кордоні. Ми просимо допомогу у цілого світу і самі затримуємо її. Якщо не встоїть Україна на ввезених в ці дні авто будуть їздити не ті, хто нині прагне перетнути кордон, а орки. Українці! Пропускайте гуманітарну та волонтерську допомогу вперед", - пише нардеп. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар