Читайте нас в соціальних мережах

Для дітей і дорослих тернополян, внутрішньо переміщених осіб організують цікаві заходи

П'ятниця, 08 квітня 2022 13:10
У Тернополі активно працюють творчі лабораторії з різних предметів, клуб цікавого дозвілля, проводяться майстер-класи з писанкарства та розмальовування еко-сумок.

Окрім цього на базі однієї із тернопільських шкіл двічі на тиждень діє Освітній хаб, де педагоги школи проводять заняття для дітей, які тимчасово перебувають у Тернополі, з підготовки до тестування з української мови, математики, історії України.

Усе це відбувається в рамках роботи гуманітарно-освітнього центру «Українці допомагають українцям» у Тернополі.

«Діти та батьки з числа внутрішньо переміщених осіб мають змогу торкнутися чарівного світу українських народних традицій та символів. Уже 13-14 квітня освітян Тернополя та батьків учнів зокрема, з числа внутрішньо переміщених сімей, об’єднає VIII Трансфер-містечко. Актуальні теми локацій: психологічні аспекти антикризового управління навчальним закладом в умовах воєнного стану; психологічна стійкість батьків у часі війни, безпечне та здорове освітнє середовище під час воєнних дій, роль батьків в інклюзивному навчанні дитини, як допомогти дитині пережити досвід війни», - розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк.

Також днями у Тернополі пройде й низка інших цікавих мистецьких та освітніх подій для маленьких тернополян та гостей міста.

Нагадаємо, гуманітарно-освітній центр «Українці допомагають українцям» діє з початку квітня у Тернополі на базі міської центральної бібліотеки (вул. Руська, 31).

Завдання центру – об’єднати митців, які б долучались до творчих проєктів у Тернополі, координували спільні зусилля задля збагачення культурного й мистецького фронту, реалізовували знання, пристосовуючись до умов війни.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ