Читайте нас в соціальних мережах

В Тернополі, у військовий час, молодики крадуть рибу зі ставу, а їх захищає діючий працівник поліції (відео)

Четвер, 31 березня 2022 21:55
Володимир Вовчишин зі спільником. Фото 2019 року. Володимир Вовчишин зі спільником. Фото 2019 року.
В Тернополі у військовий час молодики крадуть рибу зі ставу, а їх захищає діючий працівник поліції.

Не зважаючи на військовий час і комендантську годину, а також заборону вилову риби сітками, двоє молодиків, порушивши усі ці норми, вчора 30 березня після 22-ої ночі прийшли на став у Тернополі, розкинули сітки та намагалися накрасти якнайбільше риби. 

Завадили планам зловмисників працівники Громадської організації "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля". 

"Цих двох, що вночі сиділи в лісі біля, зі сторони Пронятина, мої хлопці перший раз побачили в понеділок ввечері біля 22-ої години, - розповідає Андрій Об'єщик, директор Громадської організації "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля". - Якщо бути точним, то 28.03.2022 на веслувальному каналі Тернопільського ставу, що входить в межі ПЗФ парку «Загребелля» в районі водної арени близько 22 год. 10 хв було помічено двох невідомих осіб, в одного на плечах був рюкзак, які чекали коли роз'їдуться машини біля водної арени. Не дочекавшись, дані особи попрямували в сторону вул. Вербової, що в мікрорайоні Пронятин, м.Тернополя, та зайшли в приватний будинок № 3. Було встановлено, що в даному будинку проживає особа, яка раніше притягувалась до відповідальності за браконьєрство, а саме Вовчишин Володимир 1992 року народження". 

Додамо, що 22 березня 2019 року того самого Вовчишина Володимира разом зі спільником уже ловили на браконьєрстві на Тернопільському ставі. 

Тоді на сторожі стояла його мати, поки молодик з товаришем розкидали сітки та намагалися витягнути якнайбільше риби. 

У 2019 було рішення суду, хлопцям дали штрафи. 

Та це ніяк не провчило браконьєрів, і вчора, 30 березня, Володимир Вовчишин разом зі спільником перегородили весь веслувальний канал незаконними браконьєрськими сітками і їх знову побачили активісти. 

"30.03. близько 22 год. 10хв. на правому березі річки Серет були помічені ті ж самі особи, з тим самим рюкзаком, які за 7 хв. професійно перегородили весь веслувальний канал незаконними барконьєрськими знаряддями лову риби, а саме сітками. Почувши що до них хтось направляється почали тікати. Один з них побіг у сторону вулиці Вербової. Візуально проглядалось що особа забігла саме в приватний будинок №3 по вулиці Вербовій в мікрорайоні Пронятин, містаТернополя. Враховуючи вище викладене в його діях є порущення розпорядження начальника Тернопільської військової адміністрації № 150/01.02-01 від 25.03.2022; комендантської години, та наявні ознаки браконьєрства, а у воєнний час це може прирівнюватись до мародерства, - наголосив Андрій Об'єщик. - Сітки браконьєрські знищені, риба випущена в природнє середовище, а її було немало - судака, десь на 50 тисяч грн, щодо відповідальності за вчинене вирішується питання різними правоохоронними службами".

Та на цьому пригоди горе-браконьєрів не завершилися, коли вчора до одного з них, а саме Володимира Вовчишина прийшли громадські активісти, то на захист порушника став діючий працівник поліції ГУ НП у Тернопільській області, який працює у відділі кібербезпеки - Анатолій Пасічник. 

Більше того, сьогодні, 31 березня, Пасічник Анатолій зателефонував до громадського активіста з ГО "Скеля" пана Михайла та вимагав вибачитися за свою вчорашню, на його думку "неправомірну" поведінку щодо браконьєра - Володимира Вовчишина. 

"То Пасічник, Міша, ти, що вчора робив, ти скажи мені нормально, ти будеш вибачатися чи ні?!, - розпочав розмову чоловік, який представився Пасічником. 

"За що, за те, що чудак поставив сітку, щоб красти рибу?", - апелював пан Михайло.

"Мішаня, ти себе вів нормально? Коли ти прийшов на подвір'я, чим ти керувався? Коли ти переслідував чоловіка, то чого ти йдеш до нього? Ти зараз вибачаєшся перед тим тіпом і даєш задню!, - на підвищених тонах і з нецензурною лексикою говорив чоловік, що представився Пасічником. 

У зв'язку з такими подіями, громадські активісти написали відповідні листи у поліцію щодо виявлених злісних порушників і надіються, що скоро браконьєри, замість ловити рибу, будуть відповідати згідно закону . 

Також Андрій Об'єщик звернувся до начальника поліції Тернопільщини Олександра Богомола, щоб прийняти міри щодо дисциплінарного впливу до співробітника кіберполіції Анатолія Пасічника, який у даній ситуацій незрозуміло з яких причин виступив адвокатом браконьєра Володимира Вовчишина, якого уже другий раз зловили на тому, що останній краде рибу за допомогою сіток у великих масштабах з Тернопільського ставу. 

"Ми звернулися у поліцію щодо даних браконьєрів, - відзначив Андрій Об'єщик. - А щодо Пасічника надіюся буде проведена службова перевірка та будуть відповідні реакції керівництва". 

277494977 979750672659247 5480283680684037432 n

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар