Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі рієлтори безкоштовно шукають квартири для переселенців

Четвер, 10 березня 2022 16:05
У Тернополі рієлтори безкоштовно шукають квартири для переселенців.

Про це "Тернополянам" розповіла Люба Лисак, власниця агенції нерухомості "Оранта", яка разом з колегами створила об'єднання рієлторів, які безкоштовно шукають і надають житло для переселенців у Тернополі. 

"Працюємо ми другий тиждень цілком безкоштовно, ми з колегами створили гарячу лінію, до нас направляють біженців зі штабу міської ради, спершу направляли всіх підряд, т епер ми беремо тих, що хочуть жити хоча б від місяця і дальше, єдине, що до мене особисто ще звертаються, то де маємо там і поселяємо, я до своїх батьків, приміром. Є гаряча лінія - сворили базу - анкетку люди заповнють, і як тільки об'єкт з'являється, і тоді ми бігом по тих анкетах обдзвонюємо і кидаємо об'єкт. Ми поселяємо тих людей, ми беремо паспортні дані на ідентифікацію людей, що це буде перевірено. Всіх, хто має паспорт, проходять перевірку, - відзначила Любов Лисак.Ми не беремо гроші взагалі, хіба якщо є дорогі квартири, і якщо орендарі готові, то можуть дати благодійний внесок, але не більше 30 відсотків вартості житла, а далі ми ті благодійні внески використовуємо, щоб приміром доробити ремонт в квартирі і здати її. За всіх не можу гарантувати, але кажу вам, що в більшості рієлтори уже два тижні працюють безкоштовно".

За словами пані Люби, сьогодні рієлтори намагаються поселити усіх біженців, натомість, якщо і спостерігається підняття цін на нерухомість, то це виключно ініціатива власників житла.

"Дуже багато тернополян здають житло безкоштовно, через нашу агенцію ми здавали житло, вартістю від 0 - 700 доларів за квартири. Працюємо на своєму інтузіазмі. За свій рахунок ми їздимо, возимо, показуємо. Кожен день опрацьовуємо сотні заявок від переселенців. В перший тиждень були ще такі розмови, що мовляв покажіть щось краще, під кінець минулого тижня просять усе все, що є", - сказала жінка. 

Як відзначила пані Люба, для рієлторів Тернополя головне зараз оперативність, щоб швидко поселити людей і перевірка документів, щоб потім не було проблем.

"Поки що ми оформляємо договори оренди на місяць, і люди платять власникам за місяць, але дехто каже, що буде жити до кінця війни, дехто збирається за кордон, всі по-різному, - наголосипа Люба, рієлтор. - При чому всі хочуть жити в місті, але Тернопіль ж самі розумієте. До нас приїжджають люди  - з Херсона, Харкова, Києва, Ірпеня, Ізюма, Білої Церкви, Полтави, Житомира. На сьогодні здебільшого люди переїжджають великими родинами - 8-10 чоловік. Багато є людей з обмежиними фізичними можливостями, багато вагітних, діже багато з маленькими дітьми". 

Рієлтори Тернополя об'єдналися та місяць працюють безкоштовно, шукаючи та надаючи житло переселенцям, а далі, як відзначила пані Люба, буде видно. 

Щодо цін, то за словами рієлтора більшість тернополян розуміють ситуацію і надають житло навіть безкоштовно, є окремі випадки, коли власники завищують ціни, але люди все рівно поселяються, бо хочуть спокійно виспатися, коли над головами не літають бомби. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ