Читайте нас в соціальних мережах

Артемчику Гудимі з Тернопільщини провели в клініці Ізраїлю першу трансплантацію кісткового мозку (відео)

Понеділок, 21 лютого 2022 21:00
Артемчику Гудимі з Тернопільщини провели в клініці Ізраїлю першу трансплантацію кісткового мозку.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомила мама Артемчика - Марія Гудима. 

"Боже. Цього дня чекали всі. Відчуття в середині мого серця - просто неймовірні ...Вже стільки всього ми з цим чудо - хлопчиком пережили. Скільки болі та відчаю було за ці декілька місяців, а ще більше перемог. І ось, ми вже на основному етапі лікування, після якого нас чекає такий довгоочікуваний результат - лікування працює, наш хлопчик одужує, - написала Марія Гудима. - Ще із середини ночі організм Артемчика почали готувати до трансплантації - до "прийому" стовбурових клітин, які були попередньо в нього взяті та заморожені... Зранку, близько 10-ої години з лабораторії привезли спеціальний резервуар з холодним азотом де і зберігались клітини весь цей час. Зібралось багато лікарів - всі були такі схвильовані. Адже кожен з них, став для нас частинкою нашої великої сім'ї. Всі вони - ведуть боротьбу за життя нашого Артемчика і разом із нами чекають той момент, коли ми зможемо сказати такі заповітні слова - Артемчик здоровий".

Далі стовбурові клітини вийняли із резервуара і передали в руки головній медсестра, якій довірили підключити пакет з клітинами до системи Артемчика.

Протягом всього цього часу всі показники організму Артемка контролювали спеціальні апарати, до яких хлопчика попередньо підключили.

Відтак, всі стовбурові клітини по "трубочках" попали в організм Артемка і тут всі видихнули...

"Попереду в нас 21 день ізоляції в боксі.Протягом цього часу організм Артемчика буде відновлювати свої сили і нам вкрай важливо - оминути всі можливі ускладнення, які є надзвичайно підступними зараз, коли організм повністю стерильний через введення високодозної хімії... 3 трансплантації кісткового мозку - ось який наш шлях до одужання", - відзначила Марія Гудима. 

 

"Тернополяни" писали, що за чотири місяці на лікування маленького Артемчика Гудими з Тернопільщини зібрали більше 10 млн грн.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ