Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп з Тернопільщини Ігор Василів поспілкувався з польською делегацією щодо питань безпеки в Україні

Четвер, 17 лютого 2022 13:30
Народний депутат з Тернопільщини, член Парламентської Асамблеї Україна–Польща Ігор Василів взяв участь в офіційній зустрічі віцеспікерки Парламенту Олени Кондратюк з польською делегацією на чолі з віцемаршалком Сейму Польщі Ришардом Терлецьким.

Політик повідомив, що вони висловили вдячність польській стороні, в якій були представлені депутати як більшості, так і меншості, за одностайну та потужну підтримку України, зокрема і за ухвалену 27 січня резолюцію Сейму Польщі "Про солідарність з Україною та заклик держав-членів НАТО і ЄС".

– Під час зустрічі наші польські колеги вчергове наголосили на тому, що сильна і незалежна Україна та її безпека – є також гарантією безпеки для Польщі та усієї Європи і що не уявляють майбутнього ЄС без України в ньому, як і НАТО без України. Водночас ми також звернулася з пропозицією до Польського Сейму ухвалити нову постанову про неприпустимість визнання незалежності так званих "ЛНР" та "ДНР" у зв'язку з абсолютно незаконним рішенням Держдуми РФ. У свою чергу віцемаршалок Сейму Ришард Терлецький запевнив, що Польща ніколи та в жодній з форм не визнає незаконних утворень на території Луганщини та Донеччини,  зазначив Ігор Василів.  

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк також виступила з ініціативою до польської сторони розглянути можливість започаткування Парламентської Асамблеї Україна-Польща-Великобританія, яка могла б стати дієвим парламентським інструментом для створення нового військово-політичного союзу, створення якого зараз обговорюється між нашими країнами.

Також у результаті зустрічі було домовлено налагодити українсько-польський діалог на рівні спільних засідань Комітетів Верховної Ради та Сейму з питань закордонних справ та оборони.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ