Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни створили петицію про облаштування скверу та встановлення пам'ятника святої Теклі у місті

Середа, 16 лютого 2022 19:30
фото ілюстративне фото ілюстративне
Тернополяни створили петицію про облаштування скверу святої Теклі у місті.

Жителі файного міста зареєстрували та опублікували петицію щодо облаштування скверу святої Теклі від вулиці Франка, 7А до бульвару Шевченка, 7, що у Тернополі. 

"Ділянка знаходиться поблизу об'єктів критичної інфраструктури, туристичних пам’яток, закладів торгівлі та громадського харчування, а тому щодня нею проходить значна кількість мешканців та гостей міста. Невпорядкованість ділянки та відсутність освітлення наражає на небезпеку людей не лише унаслідок неумисного травмування, а й тому, що вони стають жертвами злочинів, які вже тут траплялися. Крім того, зважаючи на розміщення ділянки та її ландшафт, вона має потужний нереалізований архітектурний та рекреаційний потенціал, - відзначила автор петиції Яна Чабай. -  Зважаючи на це, просимо надати пріоритету розв'язанню цієї проблеми, облаштувавши сквер для короткочасного відпочинку мешканців і гостей міста та художнього оформлення архітектурного ансамблю історичного центру, шляхом надання статусу скверу вказаній земельній ділянці, впорядкування, додаткового озеленення та встановлення вуличного освітлення на ній".

Враховуючи важливість підтримки християнських цінностей та необхідності створення туристичних атракцій, активісти пропонують вшанувати покровительку міста Тернополя святу Теклю, встановивши відповідну фігуру та назвавши сквер на її честь.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ