Читайте нас в соціальних мережах

На дорогах Тернопільщини очікують ожеледицю

Середа, 09 лютого 2022 20:30
За даними синоптиків та рятувальників, на дорогах Тернопільщини очікують ожеледицю. 

 За повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 10-11 лютого на окремих ділянках доріг Тернопільської області очікується ожеледиця.

І рівень небезпеки, жовтий.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій на дорогах Головне управління ДСНС України у Тернопільській області закликає громадян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці.

Поради водіям: дотримуйтесь швидкісного режиму, дистанції та відмовтесь від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть призвести до створення аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму; не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; в умовах погіршення погодних умов з ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

В період погіршення погодних умов не варто залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та узбіччях, аби не заважати працювати спецтехніці.

Поради пішоходам: ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, та ступайте на всю підошву; не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби – так краще втримати рівновагу.

При порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс втриматися на ногах.

Будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати. Враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази. Під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора.

На зображенні може бути: текст

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ