Читайте нас в соціальних мережах

19-річна дівчина з Тернопілля, якій проблему з безпліддям допоміг «вирішити» робот, чекає на дитину

Вівторок, 08 лютого 2022 12:33
Молодій мешканці Тернопілля рік тому першій в Україні через безпліддя провели гінекологічну операцію з допомогою роботичної системи Da Vinci. І це допомогло – 19-річна пацієнтка чекає на маля.

Хорошу новину повідомили у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова.

Як розповідають у медзакладі, молода жінка у липні 2021 року звернулася до лікарів зі скаргами на постійний тазовий біль і порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

Тоді гінекологи виявили у неї дермоїдну кисту правого яєчника — доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти.

«Аби зробити це максимально малотравматично, гінекологи спільно з хірургами застосували роботичну систему Da Vinci.

Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кісту за допомогою лише декількох маленьких проколів! А головне — нашим спеціалістам вдалося зберегти яєчник», — кажуть у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова.

Днями молода пацієнтка здійснила плановий візит у клініку і потішила гінеколога звісткою про те, що вона вагітна. Термін — сім тижнів. Варто зазначити, що від самої операції до вагітності пройшло лише п’ять місяців.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ