Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині оголосили штормове попередження: рівень небезпеки – жовтий

Четвер, 27 січня 2022 08:35
Гідрометцентр попереджає мешканців Тернопілля про погіршення погодних умов.

За даними синоптиків, сьогодні в області посилиться вітер, вдень пориви сягатимуть 15-20 метрів за секунду. Окрім того, небезпечно буде на дорогах – очікується ожеледиця.

З огляду на несприятливі метеорологічні явища, 27 січня на Тернопільщині оголосили перший рівень небезпеки – жовтий.

Це означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Вони можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики та житлово-комунального господарства. Також можливе порушення та припинення руху транспорту.

Мешканцям рекомендують уважними, обережними та слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погоди.

Прогноз погоди від обласного метеорологічного центру. 27 січня Тернопільщина перебуватиме під впливом атмосферних фронтів Скандинавського циклону. Очікується хмарна з проясненнями погода та невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви від 15 до 20 м/с, слабка хуртовина. Температура впродовж доби коливатиметься від 3º морозу до 2º тепла.

У Патрульній поліції нагадують, що керувати автомобілем під час снігопаду, хуртовини чи ожеледиці надзвичайно складно.

"Шановні водії, ми радимо вам, за можливості, утриматись від далеких поїздок на власній автівці. Неухильно дотримуйтесь встановлених обмежень, не наражайте на небезпеку себе та своїх рідних", – просять правоохоронці.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ