Читайте нас в соціальних мережах

12-річний житель Тернопільщини готує вишукані страви і веде кулінарний блог

Середа, 26 січня 2022 16:55
У свої 12 років Юрій Потурай з Великих Бірок щодня готує страви для своєї сім’ї і транслює всі кулінарні процеси в мережі Інстаграм.

Юрій вже практикувався готувати страви української, французької, німецької та італійської кухонь. Хлопець каже, своїми рецептами ділиться з підписниками, яких у нього понад 5 тисяч, пише Суспільне.

"Сьогодні буду робити сирники і шоколадний фондан. Все швидко готуються, дуже смачно, добре вмію готувати", – каже хлопець.

Для сирників Юра приготував сир, борошно, яйця та манну крупу. А для шоколадного фондану – шоколад, борошно, цукор, масло та яйця. Хлопець розповів, як правильно готувати сирники:

"Дуже важливо давати небагато цукру, бо саме цукор починає підгорати і сирники не вдаються. Тому цукру там треба дві чайні ложечки. Також дуже важлива жирність сиру. Чим він жирніший, то тим краще", – каже Юрій.

Тісто для шоколадного фондану Юрій вимішує на кухонному комбайні, який купив спільно з підписниками. Юрій каже, про мрію придбати кухонну машину розповів у своєму блозі.

"Мені тоді написали кілька декілька людей. Я це розповів і багато людей долучилося до збору коштів. Зібрав я 1 000 гривень і ще трішки доклав своїх, щоб купити, бо це трохи дорога фірма і дорога машина", – каже Юрій.

a268fbeeffad0738

Фондани хлопець заливає у формочки та ставить у духовку. Тоді береться до сирників – кожен зважує та обвалює в манній крупі. Він каже, сирник має важити приблизно 70 грамів.

Юрій Потурак розповідає, готувати почав рік тому. Зараз на кухню приходить одразу після школи.

"Переломний момент настав тоді, коли мама заборонила мені грати комп’ютерні ігри. Тоді мені довелося готувати. І після того я вже почав більше готувати", – розповів Юрій.

Мати хлопця Наталія Потурай каже, помітила, що сину подобається кулінарія ще в садочку.

Хлопець каже, далі планує навчитися готувати макаруни – це французькі солодощі.

Мріє хлопець потрапити на навчання до французької кулінарної школи, що у Парижі, а потім – відкрити власний ресторан.

Додати коментар