Читайте нас в соціальних мережах

Світло в кінці тунелю: на скандальних землях технічного коледжу держава збудує льодовий палац?

Середа, 26 січня 2022 16:17
Незабаром у Тернополі розпочнуть довгоочікуване будівництво льодового палацу.

Як стало відомо «Тернополянам» з власних джерел, реалізують грандіозний проєкт на земельній ділянці Тернопільського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя, яка опинилися в епіцентрі махінацій директора навчального закладу Володимира Калушки та недобросовісного забудовника Віталія Смакоуза.

Нагадаємо, земельна ділянка у 1,8 гектарів, якою користувався навчальний заклад, більше 15-ти років перебуває в оренді забудовника ТОВ «Коледж» під керівництвом Віталія Смакоуза. Останній прославився у Тернополі рейдерським захопленням будівельної компанії, а також тим, що продавав квартири за смішною ціною, ухиляючись від сплати податків.

Свого часу цей горе-забудовник годував колектив коледжу обіцянками про інвестиції у навчальний заклад, які мали б надходити від будівництва житлового будинку на цій земельній ділянці, а також про можливість придбати житло за зниженою ціною. Однак сьогодні на 1,8 гектарах землі діє несанкціонована автомобільна стоянка, а про ніяке будівництво не йде й мова.

Зрозуміло, що такі земельні оборудки Віталій Смакоуз здійснював у змові з директором технічного коледжу Володимиром Калушкою. Стосовно очільника навчального закладу вже відкрито кримінальне провадження.

Тепер на земельній ділянці Міністерства освіти і науки України, яку Смакоуз та Калушка намагалися привласнити, збудують льодовий палац на 450 місць. Орієнтована вартість – 190 мільйонів гривень. Проєкт реалізують за співпраці обласної та місцевої влади. Буде залучено кошти як державного, так і місцевого бюджетів.

Як стало відомо «Тернополянам», наразі Володимир Калушка чинить опір будівництву льодового палацу. Аби зупинити втілення грандіозного проєкту, він навіть вдається до погроз голові Тернопільської ОДА. У такий спосіб очільник технічного коледжу, схоже, намагається втримати ласий шматок землі, яким вони зі Віталієм Смакоузом незаконно розпоряджаються вже 15 років.

Нагадаємо, що у «Компанії Добробуд» очолюваної Віталієм Смакоузом, яка займається будівництвом, відбувся розкол. На сьогодні цій компанії прогнозують долю «Будівельника» Зіновія Щепановського.

Як виявилося,  «Компанія Добробуд», ухиляючись від податків, квартири продавали за смішною ціною.

Вже сьогодні відомо, що Віталій Смакоуз привласнив майже два гектари землі Технічного коледжу. При цьому півтори сотні працівників навчального закладу без обіцяних квадратних метрів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ