Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині вшанували 110 років з дня народження Ярослава Стецька (фото, відео)

Середа, 19 січня 2022 19:30
У Тернополі та Великому Глибочку вшанували 110 років з дня народження провідника ОУН - Ярослава Стецька. 

Зранку урочисті заходи відбулися у Великому Глибочку. 

Сьогодні, 19 січня, у селі Великий Глибочок, що на Тернопільщині, відбулися заходи з нагоди 110-ої річниці від Дня народження провідника ОУН – Ярослава Стецька.

У центрі села біля пам’ятника Ярославу Стецьку місцевий священник відслужив панахиду, відтак діти та дорослі виконали кілька націоналістичних творів.

"Ярослав Стецько – це легендарна постать в українській історії. Своїм життям та вчинками він завжди стверджував, що Україна має бути вільною, незалежною та самобутньою державою, - відзначив під час урочистостей Віктор Козорог, голова Тернопільської районної ради. - Серед головних його постулатів – «Україна має стати в авангарді боротьби за свободу народів і людини». Ці слова актуальні як ніколи сьогодні, адже українці це сильна нація, яку нікому і ніколи не здолати".

Також у селі Великий Глибочок відвідали музей Ярослава Стецька, який облаштували та впорядкували місцеві активісти та продовжують популяризувати ідеї та постулати Ярослава Стецька.

Цього ж дня урочисті заходи відбулися і в Тернополі. 

З нагоди 110-ої річниці з Дня народження українського політичного та військового діяча Ярослава Стецька у Тернополі відбулися урочистості.

Покласти квіти до пам’ятника провідника національно-визвольного руху прийшли представники громадськості, політичні діячі та небайдужі жителі міста.

Крім того, під час урочистостей, хор національно-патріотичної пісні «Заграва», до складу якого належать учасники національно-визвольної боротьби, колишні політичні в’язні та репресовані, виконали для усіх присутніх патріотичні пісні.

До слова, Ярослав Семенович Стецько народився 19 січня 1912, у Тернополі — помер 5 липня 1986 року у Мюнхені — український політичний та військовий діяч, активний діяч ОУН.

З 1941 р. — перший заступник провідника ОУН-Б С. Бандери.

У 1942–1944 рр. перебував у німецькому концтаборі Заксенгаузен.

Після визволення керував Антибільшовицьким блоком народів, був головою Проводу ОУН-Б.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ