Читайте нас в соціальних мережах

Скандал у Брикові: віряни ПЦУ та Московського патріархату не можуть поділити церковний будинок

Понеділок, 17 січня 2022 19:00
У селі Бриків, що на Шумщині парафіяни ПЦУ та Московського патріархату не можуть поділити церковний будинок та майно. 

Ситуація загострилася після смерті  63-річного священника УПЦ МП - Віктора Омельчука. 

Нагадаємо, 9 січня цього року а церковному подвір'ї у селі Бриків, що на Шумщині поховали отця, який передчасно помер від ускладнень, спричинених коронавірусом. 

Після цього у селі розгорівся скандал, адже за версією вірян ПЦУ парафіяльний будинок та майно належить їм, однак до сьогодні у церковному будинку проживає 61-річна матушка Олена, вдова отця Віктора. 

На порталі УПЦ заявили, що у Брикові на Тернопільщині прихильники “ПЦУ” виганяють на вулицю вдову померлого священика УПЦ.

"8 січня 2022 року протоієрей Віктор Омельчук відійшов до Господа через ускладнення, викликані COVID-19. Відспівування клірика очолив правлячий архієрей митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

І вже з 10 січня прихильники “ПЦУ” почали погрожувати 61-річній вдові Олені й навіть пішли до голови місцевої ОТГ з вимогою віддати їм будинок і виселити сім’ю настоятеля, - йдеться у дописі на порталі.  - Як розповіли парафіяни, піти матушці просто нікуди, тому віруючі УПЦ у Брикові відстоюватимуть її законне право жити у церковному домі та ніколи не залишать вдову без підтримки.

Дерев’яну церкву в селі Бриків збудували зусиллями парафіян ще у 1800 році. У лютому 2019 року рейдери “ПЦУ” забрали храм у віруючих УПЦ. Проте релігійна громада продовжила своє служіння Богові у домі свого настоятеля, протоієрея Віктора Омельчука. І вже наприкінці 2020 року митрополит Сергій освятив новий храм для громади УПЦ у Брикові, що постраждала від рейдерства".

Натомість, у групі "Шумщина православна" відзначають, що дане майно по рішенні суду належить саме ПЦУ. 

"Не хотіла писати коментар, але ж де правда.Рішенням суду ця оселя належить ПЦУ. Наскільки мені відомо по неправді там проживає новоспечена невісточка і навіть там прописана то де ж правда ? Чому і з якого дива ? А тому, щоб не пустити священика ПЦУ. От Вам і правда. Перестаньте брехати і дійте по закону. Щире співчуття матушці, Бог її не залишить і вкаже правильний вибір. Поскільки цю брехню поширює моя сусідка, я змушена була вступити у полеміку. Живімо по правді і не шукаймо ворогів серед своїх ,бо ми християни", - відзначила користувачка Наталка Чельцова.

Та дехто з вірних УПЦ МП вважає, що отець, що помер та його матушка заслужили цей будинок. 

"Як вам не встидно: прийти на похорон до нашого покійного прот.Віктора,кланятися біля труни,свічки ставити за упокій і сльозинку зронити,після тих всіх подій,що зробили,а потім додумалися дійти до хати? Дайте відповідь:"Хто з ваших сімей приклав руку до будівництва хати? Моя бабуся була і знає,хто був" Наш батюшка постійно приказував:"Не зачіпайте.Мовчіть і т.д"-ми мовчали... А ваш отець Павло,чого вчить?, - написала користувачка Ірина Боднар.Хіба наш покійний батюшка і матушка за 30 років не заслужили навіть власного дому? Ви і так забрали церкву...Хіба таких речей вчить Святе Письмо? Хіба так чинять справжні християни? Хіба вас батюшка не слухав? Хто давав вінчання,хто перехрестив ваших дітей, онуків і правнуків, хто відспівував похорони? Відповідь одна:наш покійний прот.Віктор. Майте краплинку людяності і совісті,не чиніть стільки зла. І так в бідного батюшки з'їли всю нервову систему, дайте будь ласка, нашій матушці Олені спокій. Всім веселих свят!".

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Petr 18.01.2022, 15:30
Виявляється в Брикові на Західній Україні є ще промоскальські громадяни які моляться кгбісту кирилу.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ