Читайте нас в соціальних мережах

"Маємо намір відремонтувати 230 кілометрів доріг і 30 штучних споруд", - Миколя Довгошия, керівник САД у Тернопільській області

П'ятниця, 14 січня 2022 19:08
Миколя Довгошия, керівник САД у Тернопільській області розповів про відремонтовані на території Тернопільщини дороги та мости у 2021 році та амбітні плани на 2022 рік. 

В інтерв'ю для кореспондента "Урядового кур'єра" Миколи Шота, Микола Довгошия відзначив, що за 2021 рік відремонтовано 277,2 кілометри доріг, а на цей рік заплановано зробити 230 кілометрів автошляхів на Тернопільщині. 

"Минулий рік був для нас активним, плідним. Відремонтували 277,2 кілометра доріг. Зуміли охопити ремонтами 12 автошляхів міжнародного, регіонального та територіального значення. За два роки втілення програми «Велике будівництво» нове покриття з’явилося на всіх міжнародних коридорах у межах області та на одній національній трасі. Упродовж 2021-го довели до ладу чимало перехідних об’єктів, узялися за нові. Зуміли відновити 24 штучні споруди, ще чотири мости у роботі. Приємно, що Тернопільщина ввійшла у четвірку областей-лідерів з ремонту доріг", - відзначив Микола Довгошия. 

У 2022-му дорожники мають намір відремонтувати 230 кілометрів доріг і 30 штучних споруд.

"Передусім повинні завершити перехідні об’єкти та ввести їх в експлуатацію. Серед основних справ можу назвати початок будівництва північно-східного обходу Тернополя. Для обласного центру це дуже важливо, адже розвантажить міські вулиці від заторів, транзитного транспортного потоку.  Ідеться про спорудження транспортної розв’язки у двох рівнях на перетині доріг Р-41 і Р-39. Завершуємо передпроєктні роботи, все техніко-економічне обґрунтування й незабаром оголосимо торги на виконання робіт. Безумовно, займемося відновленням в області кількох доріг", - наголосив керівник САД у Тернопільській області. 

Додати коментар