Читайте нас в соціальних мережах

Що робити, якщо ви потрапили в ДТП: інструкція від поліції

Неділя, 16 січня 2022 20:05
У Патрульній поліції Тернопільської області розповіли алгоритм дій при ДТП.

Як зазначили правоохоронці, насамперед варто з'ясувати чи є травмовані під час автопригоди. Якщо так, то необхідно викликати швидку і надавати допомогу постраждалим до приїзду медиків.

Якщо потерпілі відсутні – треба увімкнути "аварійку" та виставити знак аварійної зупинки.

"Не переставляйте автомобіль на інше місце. Транспортний засіб повинен залишатись на тому місці, де сталась ДТП, щоб поліцейські мали змогу з’ясувати всі обставини", – додали патрульні.

Далі необхідно зателефонувати в поліцію на номер "102" та повідомили точне місце, де трапилась аварія, сповістити про наявність потерпілих, а також вказати марки та моделі авто та їх механічні пошкодження.

"Поки чекаєте приїзду поліції, можете встановити свідків та очевидців. Можливо, хтось зафіксував момент аварії на свій відеореєстратор. В разі, якщо ДТП без потерпілих, то пригоду оформлятиме патрульна поліція, але якщо є потерпілі – на місце прибуде слідчий",  зазначили правоохоронці.

Ще один спосіб оформлення ДТП – європротокол. Його складають в разі, якщо відсутні загиблі чи травмовані люди, водії мають поліси автоцивільної відповідальності, у кермувальників відсутні ознаки сп‘яніння, а сума збитків не перевищує 50 тисяч гривень.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ