Читайте нас в соціальних мережах

Терорист ЛНР катував жертв у підвалі: тернопільські прокурори подали акт до суду

Четвер, 06 січня 2022 13:45
Житель Луганщини проводив незаконні допити та утримував жертв у підвалі.

Обвинувальний акт щодо співробітника так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР», обвинуваченого в участі у діяльності терористичної організації» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), скерувала до суду Тернопільська обласна прокуратура.

Луганчанин, навесні 2016 року, маючи досвід служби в органах внутрішніх справ України, вступив до складу терористичної організації «ЛНР», ставши оперативним співробітником одного з незаконних підрозділів «МДБ ЛНР».

« Упродовж 2016-2018 років експоліцейський незаконно переслідував людей за невиконання ними вимог учасників терористичної організації, здійснював вилучення майна, виклики та затримання громадян, інші заходи з метою протидії українським органам державної влади, правоохоронним органам і Збройним Силам України», - зазначили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

У вересні 2018 року підозрюваний незаконно утримував в одному з підвалів будівлі «МДБ ЛНР» громадянина України, проводив його допити та інших осіб для отримання інформації щодо соціальних процесів та діяльності Збройних Сил України на підконтрольній території.

Спеціальне розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ