Читайте нас в соціальних мережах

Цієї ночі на дорогах Тернопільської області працювали 135 одиниць техніки та 128 дорожників

Середа, 08 грудня 2021 14:45
Цієї ночі хурделило на всьому заході України. На Тернопіллі інтенсивний сніг «накрив» кожен район. Та дорожники краю робили все можливе, аби забезпечити стабільний рух транспорту на автошляхах області.

128 дорожників та 135 одиниць техніки забезпечували проїзд дорогами Тернопільщини.

«На боротьбу з наслідками негоди з вечора виїхала техніка підрядників. Працювали 69 машин КДМ, 8 автогрейдерів та 58 одиниць іншої техніки. Дороги не лише очищували, а й посипали. Використано 2546 т протиожеледної суміші», — інформують в Службі автомобільних доріг Тернопільської області.

За словами в.о. начальника управління розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської ОДА Михайла Олійника, виникали проблеми із ускладненням дорожнього руху транспортних засобів на дорозі М-19.

«Зокрема, рух був ускладнений в районі населених пунктів Кровінка та Дружба. Зумовлено це неготовністю великовагового транспорту до роботи в зимовий період», — говорить Михайло Олійник.

Разом з тим, надалі, в разі необхідності, підрядними організаціями буде додатково залучено техніку.

«Стан її готовності складає сьогодні 100% — це 274 одиниці техніки. Якщо виникне потреба, додатково буде залучено ще 8 одиниць автогрейдерів. Також з метою забезпечення стабільної роботи в зимовий період, було заготовлено понад 9 тисяч тонн технічної солі та понад 17 тисяч тонн піску», — додає в.о. очільника профільного управління.

Тим часом справжня зима вирує у західних областях, де температура повітря сягає -7°С. Дорожнє покриття в Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій областях засніжене. Протягом доби випало від 5 до 10 см опадів, в гірській місцевості Чернівецької області – до 30 см.  У північних та центральних областях  – дощ з мокрим снігом, ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, на півдні – місцями тумани. Температура повітря коливається від +5°С до +10°С.

В Укравтодорі звітують: проїзд державними дорогами забезпечують 875 одиниць техніки та 1103 робітники.

«На дорогах державного значення виконується очищення проїзної частини доріг від снігу та ліквідація ожеледиці, проводиться обробка покриття доріг протиожеледними матеріалами. Станом на 6:00 проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено. Дорожники тримають руку на пульсі та оперативно ліквідовують наслідки негоди», — йдеться в повідомленні на сторінці Укравтодору в соцмережі «Фейсбук».

 

Додати коментар