Читайте нас в соціальних мережах

Перший рівень небезпеки: на дорогах Тернополя та області очікують ожеледицю

Вівторок, 07 грудня 2021 18:30
Водіїв у Тернополі та області попереджають про ожеледицю на дорогах краю, яка буде актуальною протягом трьох днів.

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології в Тернопільській області та в Тернополі 8-10 грудня на дорогах очікується ожеледиця.

Це І рівень небезпеки, жовтий.

Головне управління ДСНС України у Тернопільській області закликає усіх зважати на прогноз погоди й бути обережними під час руху.

Зокрема, водіїв просять обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, пішоходів — носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях.

"Тернополяни" повідомляли, що водіїв попереджають про негоду на дорогах Тернопільщини.

У поліції повідомили, що сьогодні вночі температура повітря понизиться, на дорогах очікується ожеледиця.

Така погода протримається з 8-го по 10-те грудня.

Саме тому, ми підготували корисні рекомендації для учасників дорожнього руху під час негоди.

Пішоходам варто знаходитись якнайдалі від проїжджої частини; використовувати сітловідбивальний одяг; переходити дорогу тільки у визначених для цього місцях; рухатись на зустріч транспортному потоку.

Водіям варто знизити швидкість руху; збільшити дистанцію до авто, що рухається попереду; уникати різкого гальмування; не здійснювати обгін, випередження чи перестроювання без необхідності; уникати, за можливості зупинки на проїжджій частині. Будьте уважні та обережні. Якщо ви опинились у складній ситуації через негоду — телефонуйте 102

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ