Читайте нас в соціальних мережах

 «Приходьте і запрошуйте друзів»: тернопільські зоозахисники їдуть на мітинг до Києва

Понеділок, 29 листопада 2021 17:45
Зоозахисники з Тернополя закликають долучитися до мітингу під Офісом генпрокурора.

Протест відбудеться 1 грудня о 9:30. Про це у мережі Фейсбук повідомила тернопільська зоозахисниця Людмила Чеховська.

«Сьогодні суд виправдав живодера Святогора... Це повне дно і ми з вами не маємо права мовчати! Вже в середу, 1 грудня, виходимо у Києві на мітинг під офіс генпрокурора. Будь ласка, хто має можливість - приходьте, запрошуйте друзів на подію та закидайте посилання в усі можливі чати та групи. Це важливо», - йдеться у дописі.

В організації UAnimals зазначили, що під час мітингу вимагатимуть в касаційному порядку оскаржити рішення Київського апеляційного суду про невинність живодера Святогора, а також взяти справу під особистий контроль Генерального Прокурора.

Зазначимо, сьогодні, 29 листопада, суд виправдав чоловіка, який у соціальних мережах та засобах масової інформації майже відкрито заявляв, що вбиває безпритульних собак і закликав інших слідувати його прикладу, розповідаючи, як саме це треба робити.

Нагадаємо, справу Святогора відкрили ще у 2018 році, але 18 січня 2021 року Шевченківський райсуд Києва виправдав живодера й визнав його невинуватим. Цього року справу знову відкрили, проте 29 листопада Апеляційний суд оголосив, що не змінюватиме вироку суду першої інстанції.

«Ми переконані: таке рішення не просто легалізує жорстокість до тварин, а й ставить під загрозу усе наше суспільство! Адже, як переконують численні дослідження, такі особи, які спокійно забирають життя невинних тварин, небезпечні також і для людей», - повідомляють в UAnimals.

Додати коментар