Читайте нас в соціальних мережах

У Вишнівецькому палаці відкрили постійну виставку україно-англійського художника і скульптора (відео)

Субота, 30 жовтня 2021 14:45
Відомий у світі скульптор Микола Солонер відкрив постійну експозицію у Вишнівецькому палаці на Тернопільщині.

Митець - уродженець Тернополя. Втім, 10 років жив, навчався і працював у Лондоні. У його творчому доробку – півтисячі скульптур і тисячі графічних робіт. Брав участь у Венеційській бієнале, Фестивалі українського мистецтва у Римі. А роботи його авторства експонували у музеях і галереях України та Великобританії, пише «Суспільне».

Микола Солонер каже, найбільше його надихає українська природа і місцеві жителі. А співпрацю з Вишнівецьким палацом працівники запропонували рік тому.

«Радий, що моя колекція скульптур і картин повернулась на батьківщину. Ми разом з «Замками Тернопілля» проклали мистецький міст між Англією та Україною», - зазначає Микола Солонер.

Роботи експонуються у 3-х залах палацу. Загалом там 92 скульптури. Вони тривимірні і філософські з глибоким змістом, каже автор. 

«В скульптурах використовуються саме символи тварин, їх особливість та дія в скульптурі передають характеристику людини», – додає Микола Солонер.

Додамо, митець у 1996 році переїхав до Лондона. Там закінчив Коледж мистецтв Кенсінгтон і Челсі в Лондоні, відділ Професійної скульптури. Є членом Мистецького клубу Челсі.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ