Читайте нас в соціальних мережах

34 роки стоїть пусткою: у Кабміні нарешті вирішили, що ж робити з бібліотекою-довгобудом у центрі Тернополя

П'ятниця, 22 жовтня 2021 12:28
У Кабміні нарешті прийняли рішення, що ж робити з бібліотекою-довгобудом у центрі Тернополя, приміщення якої стоїть пусткою уже 34 роки. 

Про рішення Кабміну на власній сторінці у Фейсбук повідомив Володимир Антків, голова правління ГО "Центр інтелектуального та громадського розвитку".

"І 30 років не минуло (насправді - минуло), як з'явилась надія на завершення будівництва Тернопільської обласної державної бібліотеки. Кожен тернополянин, напевне, знає про цю будівлю. Її важко не помітити в самому центрі міста, - написав Володимир Антків. - Цієї середи на засіданні Кабінет Міністрів України будівлю, площею 9161,4 кв.м. передано у власність Тернопільської міської територіальної громади". 

У пояснювальній записці зазначено наступне: "Будівництво зазначеного об'єкта розпочато у 1987 році, ступінь готовності якого складає 85%. Проте, на сьогодні роботи щодо завершения будівництва та подальшого введення об'єкта в експлуатацію Тернопільською обласною державною адміністрацією не проводяться i не планується використовувати зазначений об'єкт в подальшому.

Тернопільська міська територіальна громада спроможна завершити будівництво об'екта, покращити його технічний стан та в подальшому ефективно використовувати його для розміщення органу місцевого самоврядування.

Площа об'екту передачі дозволить розмістити виконавчі органи ради та її структурні підрозділи в одному приміщенні (оскільки вони розміщені в різних частинах міста), в тому числі i Центр надання адміністративних послуг, що в свою чергу, сприятиме оперативному та якісному наданню послуг громадянам та організаціям громади.

За інформацією Тернопільської міської ради фінансування на завершения будівництва об'екту, що пропонується до передачі, та його утримання здійснюватиметься із місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади в рамках виконання заходів "Програми економічного та соціального розвитку громади на відповідний рік."

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ