Читайте нас в соціальних мережах

Оштрафували чиновника з Тернопільщини, який лаявся і не стримував свої емоції

Середа, 20 жовтня 2021 14:00
Інцидент трапився у кабінеті одного з селищних голів на Тернопільщині.

Відомо, що чиновник 8 липня, перебуваючи у кабінеті Коропецького селищного голови, вчинив дрібне хуліганство, зокрема виражався нецензурною лайкою з приводу стану в державі та громаді, чим порушив громадський порядок.

У постанові Монастириського районного суду йдеться, що керуючий справами виконавчого комітету Коропецької селищної ради вчинив адміністративне порушення за ст. 173 КУпАП.

У судовому засіданні чиновник пояснив, що не стримав своїх емоцій і в кабінеті селищного голови у присутності голови, заступника голови, депутата та його помічника голосно виразився нецензурними словами, про що шкодує. Однак, вважає, що у відповідності до положення ст. 34 Конституції України, кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Також порушник зазначив, що нецензурно висловився з приводу стану в державі та громаді і не мав наміру образити депутата.

Посилання порушника на положення ст. 34 Конституції України суд вважає необґрунтованими, оскільки в даному випадку мала місце нецензурна лайка в громадському місці, у присутності інших осіб. Під нецензурною лайкою як формою дрібного хуліганства розуміються найбільш цинічні лайки, що належать, як правило, до сфери статевих відносин, непристойні висловлювання, зазначено у вироку.

Зважаючи на усі зібрані докази суд визнав посадовця винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому ст. 173 КУпАП за дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, що порушує громадський порядок, а тому його слід притягнути до адміністративної відповідальності.

Тепер молодому чиновнику доведеться сплатити штраф, який передбачає санкція, а також додатково 454 гривні судового збору.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ