Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині мама викопала тіло сина, щоб дізнатись істинну причину його смерті: внутрішніх органів там не було

П'ятниця, 15 жовтня 2021 17:23
Довести лікарську помилку — здається, це завдання не під силу майже нікому. Особливо коли потерпілого вже немає в живих. Моторошна історія трапилась із померлим військовим хірургом з Тернопільщини — після ексгумації його тіла з' ясувалося, що внутрішні органи відсутні.

 

Аби довести вбивство власного сина, мамі військовослужбовця і хірурга Олега Бенци з Тернопілля довелося погодитись на відчайдушний крок — викопати його тіло. Незалежну експертизу щодо встановлення істинної причини смерті медика мали провести представники МОЗ. Та те, що вони побачили, шокувало і обурило їх — з тіла зникли внутрішні органи.

Усе почалась ще рік тому. Військовослужбовець і хірург Олег Бенца відчув болі в животі, у нього була гостра форма панкреатиту. За допомогою він звернувся до лікарні, якій довіряв найбільше і де знав усіх, бо працював там сам, перш ніж пішов воювати на фронт. Від моменту, коли він переступив поріг лікарняної палати, мине 2 доби. 38-річний Олег Бенца помре – і причину смерті встановлюватимуть цілий рік, пише ТСН

"Фактори, які могли вплинути на розвиток ускладнення – відсутність реальної діагностики і патологічного стану, неадекватна діагностика, відсутність додаткових методів діагностики УЗД, неправильне тлумачення лабораторних досліджень" - згодом, після смерті чоловіка, констатує Дмитро Дзюба, експерт клініко-експертної комісії МОЗ.

Та коли було проведено ексгумацію тіла, виявили, що відсутні в тілі саме ті органи, які і мали би бути досліджені патологоанатомом як одна з причин смерті особи. Тобто хтось витягнув із тіла померлого всі нутрощі, що зменшує шанси матері довести недбальство лікарів. Однак до суду справа таки дійде.

Чим закінчиться цей медичний детектив — читайте згодом на сайті «Тернополяни».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар