Читайте нас в соціальних мережах

У Чорткові освятили унікальну стелу Покрови Пресвятої Богородиці (ФОТО)

Четвер, 14 жовтня 2021 15:05
У знакове свято Покрови Пресвятої Богородиці для України і її захисників у катедральному соборі верховних апостолів Петра і Павла відбулася святкова літургія та чин освячення.

Владика Димитрій (Григорак), єпарх Бучацький сьогодні, 14 жовтня, освятив стелу Покрови Пресвятої Богородиці, яка знаходиться біля собору.

«Пожертва для стели Покрови Пресвятої Богородиці прийшла до нас несподівано. Ідейний задум прославити Божу Матір зродився у серці пана Юхима Макотерського, він же повністю і профінансував першу стелу, за що йому висловлюємо велику вдячність і обіцяємо молитву», - зазначили у соборі.

Реалізував задум львівський архітектор Михайло Федик. Загалом довколо катедрального собору планують розмістити 8 стел, які відображатимуть події з життя Пречистої Діви Марії.

«Все залежить від доброї волі жертводавців, які забажають вкладати свої пожертви у даний проект, щоб ще більше прославити Божу Матір, живучи тут на землі. Перша стела відображає Покров Богородиці, яка заступається за українських дітей. Діти, в українському строї, молячись, взивають від імені всіх нас: «Пресвята Богородице, спаси нас». Стаючи християнами, ми носимо у своїй душі незатерту печать Таїнства Хрещення, разом з тим, ми стаємо дітьми Божої Матері. З її ім'ям та молитвою на устах: «Під Твою милість прибігаєм» вірні сини і доньки захищали у всі періоди і аж дотепер, рідну землю від ворогів», - поділилися у соборі.

 

Boza_matir2.jpg

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ