Читайте нас в соціальних мережах

«Майже» чесні торги: у Тернополі фірма розіграла ремонт ЦНАПу зі своїм працівником

Середа, 13 жовтня 2021 17:00
209 тисяч гривень на ремонт фасаду Центру надання адміністративних послуг Тернопільської міської ради під час відкритого аукціону розіграли компанія «Лайттер» та підприємець Микола Прозоровський.

 

Йдеться зокрема про будівлю, що на вул. Князя Острозького, 6 в Тернополі.

В результаті торгів, тендер виграла фірма «Лайттер», ціна якої була на 608 грн дешевшою, ніж в іншого учасника. При цьому, під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій.

За ці гроші до кінця листопада поточного року підрядник зобов’язався утеплити стіни ЦНАПу та пофарбувати фасад.

«І ТОВ «Лайттер», і Микола Прозоровський подали на торги документи з однаковим дефектом друку чи сканування, що свідчить про підготовку документів на спільній техніці. Вони зроблені в одній програмі «ABBY FineReader 15». Також Микола Прозоровський не завантажив усіх потрібних документів на тендер, наприклад довідки про матеріально-технічну базу. Окрім того, на інших торгах у своїй декларації відповідності матеріально-технічної бази вказав номер телефону компанії «Лайттер», інформує видання «Наші гроші».

Коли журналісти зателефонували на підприємство, їм повідомили, що Микола Прозоровський зараз «на об’єкті в Тернопільській області». Сам ж підприємець спочатку заперечив зв’язок з фірмою, а після додаткових аргументів сказав: «Приїжджайте, поспілкуємося».

Як стало відомо згодом, пов’язує учасників і брат власниці фірми «Лайттер» Людмили Яремчук − Володимир Яремчук. Як свідчать документи з інших тендерів, і компанія, і підприємець орендують в нього вантажну техніку. А в трудовій книжці Миколи Прозоровського вказано, що його у 2017 році перевели на посаду головного інженера у ТОВ «Світлоцентр», директором якого є Володимир Яремчук.

Підприємство  «Лайттер» та Микола Прозоровський зареєстрували свою діяльність 2016 року в Тернопільській області. На торгах вони зустрічаються вже вчетверте. Протягом 2020-2021 років компанія «Лайттер» отримала державних замовлень на 7,3 млн грн. Серед її найбільших замовлень – ремонт приміщень Тернопільської міської ради за 1,4 млн грн. Натомість за цей ж період підприємець Микола Прозоровський підписав договорів на 998 тис. грн. Найбільший з них – на постачання генератора вартістю 650 тис. грн для Тернопільської міської комунальної лікарні №3.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ