Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі презентували обладнання для швидкого очищення міста від стічних вод (фото)

Середа, 13 жовтня 2021 21:00
В Тернополі презентували сучасне обладнання для швидкого очищення міста від стічних вод. 

"У рамках модернізації очисних споруд, яка є одним із пріоритетних напрямів діяльності “Тернопільводоканалу”, відбулася презентація шнекового дегідратора від промислової групи “Екотон” з Харкова. Продукція цього потужного виробника обладнання для очищення стічних вод успішно зарекомендувала себе не тільки в Україні та Європі, але й у США, - пишуть на сторінці КП "Тернопільводоканал" у Фейсбук.

Наразі “Тернопільводоканал” практикує природне зневоднення осадів. Порівняно з механічним, воно триваліше та потребує великих площ. Між тим, з огляду на розбудову Тернополя, обсяги осадів невпинно збільшуються, а безпечнішими для довкілля не стають.

“Дегідратори від “Екотону” забезпечують максимально ефективне зневоднення осадів міських очисних споруд, включно зі “складними” жиро- та нафтовмісними, схильними до налипання, - пояснює начальник відділу каналізаційних очисних споруд Василь Тимчишин. - Процес відбувається значно швидше і при цьому не передбачає великих витрат електроенергії. Висока екологічність конструкції обладнання забезпечує низький рівень шуму та вібрацій, нейтралізує неприємні запахи. Такі дегідратори не вимагають великих приміщень з високими витратами на підтримання клімату, а використання високоякісних комплектуючих і перевірені часом технічні рішення забезпечують тривалий термін роботи обладнання та зводять до мінімуму необхідне обслуговування”.

З огляду на вказані переваги, у “Тернопільводоканалі”, можливо, внесуть корективи до проекту з реконструкції, яким передбачено будівництво цеху зневоднення на місцевих очисних спорудах. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ