Читайте нас в соціальних мережах

Роблять ремонт та привозять експонати: у селищі на Тернопільщині створюють сучасний музей (фото, відео)

Середа, 13 жовтня 2021 18:30
У селищі на Тернопільщині ентузіасти власними силами взялися створювати сучасний музей.

В Залізцях, що на Тернопільщині, місцеві ентузіасти власними силами та за допомогою спонсорів взялися облаштовувати сучасний музей. 

На сьогодні завершили засклення вітрини.

"Завдяки фінансовій підтримці небайдужих меценатів і справжніх патріотів Залізців, імена яких ми поки що не розголошуємо, та підтримки наших партнерів ГО Залозеччина історична . Довжина вітринного скла складає 16 м.п. і площею 25 кв.м., в алюмінієвому профілі із відсувною системою і сучасним фасадом! Загальна вартість цієї вітрини склала майже 40 тис. грн. (кошти меценатів) і це без врахування вартості доставок, трудоресурсів спеціалістів-майстрів, за що їм окреме спасибі! Тепер починається націкавіше - монтаж експозиції", - повідомив Василь  Ільчишин, один із ініціаторів створення музею, археолог.

Крім того у приміщення музею почали привозити перші експонати.

"Шлях скульптури святого Франциска ХІХ століття із руїн монастиря Ордену сестер Милосердя в Залізцях у вітрину Залозецького краєзнавого музею зайняв більше місяця! Пройшовши етапи сушіння, механічної очистки від бруду та консервацію!", - відзначив Василь Ільчишин. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ