Читайте нас в соціальних мережах

Вилучили 90 тисяч доларів хабарів: на Тернопільщині поліція "кришувала" лісників, а ті щомісяця платили їм побори

Понеділок, 04 жовтня 2021 16:31
Під час обшуків у будинках та офісах двох високопосадовців Тернопільщині виявили 90 тисяч доларів готівки. На "гарячому" затримали керівника одного із державних підприємств та заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

"Тернополяни" на вихідні писали про цю справу. 

На хабарі затримали першого заступника начальника управління стратегічних розслідувань Кравчука Віталія Леонтійовича та керівника державного підприємства.

За словами спікерки ДБР Ольги Чиканової для Суспільного, хабар був у розмірі 5 тисяч доларів.

Відтак, під час обшуків вдома і на роботі у керівників Державного агентства лісових ресурсів і Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції знайшли готівкою 90 тисяч гривень.

За її словами, посадовці змушували кожного керівника лісгоспу щомісячно передавати півтори тисячі доларів і талони на пальне за безперешкодну діяльність на посадах та уникнення тиску з боку правоохоронних органів.

Відтак, каже Ольга Чиканова, під час передачі 5-ти тисяч доларів, затримали керівника одного із державних підприємств та заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

Їх підозрюють в отриманні хабаря групою осіб, у тому числі службовою особою. Це частина 3 статті 368 Кримінального кодексу. Вона передбачає ув’язнення від п’яти до десяти років.

До суду направили клопотання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 713 тисяч 700 гривень кожному.

У прокуратурі повідомили, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику державного підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України і одному із керівників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник держпідприємства за пособництва інших осіб, розробили протиправну схему систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від керівників лісогосподарських підприємств області.

За безперешкодну діяльність вони щомісяця мали надавати їм 1500 доларів США та 100 літрів бензину.

Під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди – 5000 доларів США двох посадовців затримано правоохоронцями. За місцем роботи та проживання підозрюваних проведено обшуки, під час яких вилучено майже 90 тис доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Викрито посадовців прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління ДБР за участі оперативних співробітників Головного оперативного управління ДБР та територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Правда 06.10.2021, 06:17
Лісники тупо вирізають та нелегально продають ліс, а шановна поліція цю кормушку прикриває та отримує мзду. Напевно комусь надоїло і здав цю легальну схему. Цей підрозділ керований взяточниками створений тільки для вибивання бабла, а якщо звернутися по закону то вибачай ти нам не підходиш і розслідування взагалі ніякого не буде, а якщо потрібно наїхати то будь ласка. Гнацю цих продажних ментів.
Скарга

Додати коментар