Читайте нас в соціальних мережах

Дівчина з Тернопільщини у 18 років пішла служити в АТО

Понеділок, 04 жовтня 2021 20:30
18-річна дівчина з Тернопільщини пішла служити в зону АТО.

Вікторія Герасимюк, військова на псевдо «Зозулька», яка не дочекавшись свого 18-річчя, уже стояла на порозі Лановецького військового комісаріату і просила взяти в ряди захисників нашої держави.

Її два рази повертали додому, переконуючи, що такій молодій дівчині не місце в армії.

Однак вона не відступила від своєї мети, і коли втретє прийшла до військкомату, її зарахували до високомобільних десантних військ (ВДВ).

Своє покликання наша героїня відчула ще у 12 років, коли двоюрідний брат Олександр, учасник всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, взяв її на вишкіл.

У свої 14 років Вікторія була на Майдані у Тернополі та Києві.

По дорозі до столиці її двічі знімали з поїзда через вік, але вона таки доїхала, бо вважала, що мусить зробити свій вклад у зміни в нашій країні. Майдан горів, лунали постріли та вибухи, лежали покалічені тіла, однак юнку це не лякало, а лише загартовувало.

Вона вступила до Правого Сектору, де перебувала аж до початку війської служби.

«У шкільні роки мріяла про кар’єру військової. У 2017 році пішла служити у 80 десантно-штурмову бригаду. Мені не було страшно, бо я чітко усвідомлювала, куди йду. Знала, що то мій обов’язок задля кращого майбутнього для наших батьків та дітей. Була готова до холоду, проживання у польових умовах, фізичних навантажень та недоспаних ночей. Я була єдиною дівчиною у всьому взводі. Оскільки з дитинства більше дружила з хлопцями, тож адаптувалася швидко", - розповіла Вікторія.

Перший рік перебування в армії був морально важким.

"Через стать командування не сприймало мене серйозно. Однак своїми вчинками, наполегливою працею, жіночою міцністю я дослужилась до командира відділення й довела, що жінці таки місце в армії. Ми морально витриваліші, сильніші та розсудливіші, тому багато речей можемо робити краще за чоловіків, - наголосила дівчина. - За 4 роки служби була і в АТО. Саме там зрозуміла: «Коли потрібно стріляти — стріляй. Не потрібно себе гризти, що ти вбиваєш людей. З протилежного боку немає і не було людей, лише злочинці, що нищать твій народ і твою батьківщину».

Сьогодні Вікторії 22 роки.  Вона має звання молодшого сержанта. Навчається на факультеті “Морально-психологічне забезпечення на кораблях та бойових підрозділах” у Львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та дистанційно на юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету, пише Lannews.net.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ