Читайте нас в соціальних мережах

У селі на Підгаєччині люди «воюють» з міською радою за пасовище

Субота, 25 вересня 2021 15:43
У селі Заставче Підгаєцької громади люди продовжують боротися за повернення пасовища.

Міська рада, попри заклики селян, не збирається скасовувати рішення, яким передала пасовище комунальному підприємству.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів депутат Підгаєцької міської ради Петро Заставецький.

– Запропонував депутатам допомогти жителям села Заставче повернути їх пасовище. Оскільки секретар міської ради переконує депутатів, що люди обманюють, і їм не потрібно це пасовище, в них і без цього є пасовища, викладаю текст звернення публічно! Надіюся публічно (для усіх жителів села) міська рада викладе свою версію, чому не хоче повертати пасовище,  написав Петро Заставецький.

У зверненні він запропонував керівникам фракції, депутатам скликати позачергову сесію, на якій скасувати рішення №1467. Земельному відділу доручити знайти ділянку, котра задовольнить керівника КП, людей, депутатів.

– Після сесії (30 серпня) жителі села Заставче їздили до міського голови та просили накласти вето на рішення №1467 у передбачений термін 5 дні. Міський голова пообіцяв зустрітися та все роз’яснити, але затягував час зустрічі. Зустрівся з людьми 9 вересня, чим виграв у часі (5 днів пройшло). На 1 пленарному 13 сесії, коли староста села просила скасувати рішення, нам пояснювали, що люди в селі не проти. На другому пленарному, коли вже прийшли люди, нам пояснювали, що не можемо скасовувати рішення. Насправді органи місцевого самоврядування можуть скасовувати свої попередні рішення, якщо суб`єкти цих правовідносин не заперечують проти їх зміни чи припинення,  йдеться у тексті звернення.  

 

Також автор звернення додав, що позиції директора комунального підприємства люди не чули.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ