Читайте нас в соціальних мережах

Найсильніші поштовхи були у Чортківському та Тернопільському районах: в ДСНС прокоментували ранковий землетрус

Четвер, 23 вересня 2021 11:00
Землетрус 23 вересня 6:18 ранку, фото: VolcanoDiscovery Землетрус 23 вересня 6:18 ранку, фото: VolcanoDiscovery
Вранці 23 вересня у Тернопільській області зафіксували землетрус.

Перші поштовхи відчули о 6:18 ранку місцеві мешканці, які опинились в епіцентрі стихії.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, під час землетрусу ніхто не постраждав. 

"23 вересня на території Тернопільської області відбувся незначний землетрус, з епіцентром у Чортківському районі. Сила поштовхів – до 4,4 бала за шкалою Ріхтера, без негативних наслідків.

Підземні поштовхи були найбільше відчутні у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та в Тернополі", зазначили в пресслужбі Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Крім цього рятувальники додали, що в майбутньому землетруси можуть повторюватись на Тернопіллі, адже область перебуває в зоні, де є ймовірність їх виникнення.

Нагадаємо, що за даними Головного центру спеціального контролю, магнітуда землетрусу становила 4,3, розрахункова інтенсивність – 5 балів. Поштовхи відчувалися людьми на відстані близько 100 км.

"Джерело землетрусу знаходиться на території Тернопільської області в районі м. Чортків, на глибині 6 км. За класифікацією землетрус відноситься до помірних, відчувається людьми всередині приміщення. Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі", повідомили в Центрі спеціального контролю.

Крім цього там зазначили, що на території Тернопільської області останні землетруси з магнітудами 2,0 сталися декілька років назад – 23 квітня 2020 року та 28 травня 2019-го. Подібної сили землетрус на Тернопіллі зареєстрували 3 січня 2002 року в районі смт Микулинці з магнітудою 4,3 на глибині 6 км.

Читайте також: "Спочатку був гул з-під землі, було страшно", – рано-вранці Тернопільщиною пройшов землетрус

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ