Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина та ще три області наблизились до "червоної" зони: коли можуть посилити карантин

Середа, 22 вересня 2021 09:40
Фото: УНІАН Фото: УНІАН
Чотири області України – на порозі "червоної" зони. 

Про це розповів у ефірі програми Свобода слова на ICTV міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Найближче до червоного рівня сьогодні західні області, так, як це було і в 2020, і в 2021-му роках... Зокрема, Чернівецька, Волинська, Івано-Франківська та Тернопільська області", – сказав очільник МОЗ.

Віктор Ляшко нагадав, за яких умов буде впроваджений червоний рівень епідеміологічної небезпеки.

"Жовтий рівень епідеміологічної небезпеки встановлюється комісією ТЕБ та НС на території всієї країни одночасно. Червоний рівень встановлюється для певного регіону. Для того, щоб встановити червоний рівень, область повинна декілька днів поспіль перевищувати один або два показники, які визначені у постанові Кабінету міністрів", – зауважив міністр.

Довідково. "Червоний" рівень встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

  • - завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – більш як 65%;
  • - кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;
  • - кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше ніж 60;
  • - коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш як 20%;
  • - рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більш як 50%.

При запровадженні "червоної" зони забороняється робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос, робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів, робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл, робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів, проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів, робота закладів культури.

Нагадаємо, що з 23 вересня вся Україна перейде у жовту карантинну зону. Таке рішення ухвалила Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Які карантинні обмеження будуть діяти у "жовтій" зоні – за посиланням.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ