Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі студенти медичного університету прибрали "Парк Здоров’я" (фото)

Вівторок, 21 вересня 2021 19:00
Студенти ТНМУ доєдналися до Всесвітнього дня прибирання.

Щороку у третю суботу вересня одночасно в 180 країнах світу відбувається Міжнародна акція – Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Студенти-волонтери Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського доєдналися до акції, ідея якої проста й ефективна: «Побачив? Прибери!».

Цьогоріч центральною локацією у Тернополі був «Парк Здоров’я» на вулиці Бережанській поблизу міської лікарні №3, де люблять відпочивати жителі та гості міста. Координувала проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні громадська організація «Let’s do it, Ukraine» – учасник загальносвітового руху «Let's Do It World». Організатори забезпечили учасників акції засобами індивідуального захисту, рукавичками та великими пакетами для сміття, а також провели розіграш призів.

Студентки медичного факультету ТНМУ Валерія Благуляк (ММ-307) Анастасія Шкробот (ММ-207) та Анна Шкробот (ММ-407) заохотили більше п’ятнадцяти студентів з різних факультетів ТНМУ доєднатися до Міжнародної акції та очистити паркову зону.

«Думка про те, що одна людина нічого не змінить, далека від правди. Якщо кожен із нас приділить хоч трохи уваги цьому питанню, зміни будуть настільки значні, що не помітити їх буде важко. Я ще з дитячих років хвилювалася за природу і завжди хотіла чимось допомогти, коли я дізналася про таку акцію, то просто не змогла залишитись осторонь. Ми розказували про подію друзям, одногрупникам, поширювали новину серед студентів нашого університету в «Телеграмі» та «Вайбері», адже чим більше людей доєднається, тим кращим буде результат», - зазначила Анна Шкробот.

Кожен з нас може доєднатися до збереження планети і це не так важко, як здається на перший погляд. У магазинах замість поліетиленових пакетів можна використовувати багаторазові торбинки. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду, бути енергоефективним у побуті, економити воду, а також сортувати сміття та віддавати його на переробку.

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ