Читайте нас в соціальних мережах

Повернули до життя: Президент нагородив двох тернополян, які врятували 3-річну дівчинку в аквапарку

Понеділок, 20 вересня 2021 10:20
Тернопільських лікарів, які реанімували дівчинку в аквапарку, нагородив Президент України.

Трапилось нещастя 16 травня у Тернополі. У розважальному комплексі почала топитись 3-річна відпочивальниця. Двоє працівників обласної дитячої лікарні, які знаходились неподалік у басейні, кинулись на допомогу та повернули дитину до життя.

Анестезіолог Юрій Голінка та хірург Сергій Цісарський почули крики мами. Медики почали реанімувати дівчинку, яка вже не подавала ознак життя та перебувала у стані клінічної смерті.

За героїчний вчинок лікарів оголосили лауреатами Всеукраїнської акції "Герой - рятівник року". Відзнаки та нагороди тернополянам вручили у Києві, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Маріїнському палаці. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

Юрій Голінка особисто не зміг приїхати на нагородження, потрапив на нього лише хірург Сергій Цісарський.

Анестезіолог Юрій Голінка

лікаранес

"Не шукаючи слави – хтось просто їхав потягом, хтось був на риболовлі, а хтось повертався зі школи. Це люди з різних регіонів нашої держави, різного віку, різних професій, але з однаковою реакцією на чужу біду: не пройти повз, не зробити вигляд, що не чуєш або що ти кудись раптом поспішаєш. А саме допомогти. Для всіх них це був єдиний можливий варіант. І всі вони, ці люди, сьогодні тут. Це лауреати премії "Герой-рятувальник року", – сказав Президент.

Сергій Цісарський - зліва на фото

20210917 IMG 0899

 Володимир Зеленський зауважив, що нагородження лауреатів цієї премії відбувається вже 18 років поспіль.

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ