Читайте нас в соціальних мережах

Є 80% вакцинації колективу — роботу дозволено: заклади Тернопілля працюватимуть за новими правилами

Вівторок, 14 вересня 2021 16:32
Директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко розповіла про зміни, які були прийняті на рівні держави щодо запобігання поширення COVID-19. Що ж це за нововведення?

За її словами, у постанову КМУ №1236 було внесено ряд змін, які допоможуть запобігти поширенню коронавірусу, утримати ситуацію та дадуть змогу нам активно працювати. В першу чергу це стосується «ковідних» сертифікатів, які можна отримати в «Дії».

«Людина, яка вакцинована один раз, яка виконала всі можливості по «Дії» отримує «жовтий» сертифікат, людина, яка вакцинована двічі отримує в «Дії» «зелений» сертифікат. Щодо шкіл та інших навчальних закладів, то у тих, де педагогічні колективи вакциновані на 80% хоч би першою дозою (тобто працівники мають у наявності «жовтий» сертифікат) дозволяється працювати офлайн. Інші заклади — басейни, спортзали ресторани працюватимуть за умови, коли працівники на 80% будуть вакциновані, а відвідувачі — повністю», — каже Ольга Ярмоленко.

Втім, це діятиме за умови жовтої та помаранчевої зони. В умовах червоної зони заклади освіти будуть працювати, коли 100% педагогічного колективу буде вакциновано двічі ("зелений" ковідний сертифікат). Це саме стосується і інших закладів (басейни, театри, ресторани, спортзали, кінотеатри тощо)— робота буде дозволена лише при 100%-ій вакцинації і колективу, і відвідувачів.

«В області 1214 навчальних закладів — дитсадки, школи, профтехучилищ, виші. Із них — 400 закладів, де педагогічний колектив вакцинований на  80% першою дозою. Це становить 34% від всіх навчальних закладів області», — підкреслює Ольга Ярмоленко.

Згідно офіційної інформації департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА, на Тернопіллі загалом нараховується понад 36 000 вчителів, із яких 62% вже вакциновані.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ