Читайте нас в соціальних мережах

Спалили кіоски і вимагали 7 мільйонів: шантажисти взялися за сім’ю знаного тернопільського підприємця Юника (фото, відео)

Понеділок, 13 вересня 2021 13:58
Три місяці сім’я відомого у Тернополі підприємця Олега Юника потерпає від погроз шантажистів. Як виявилося, вимагач – давній друг сім’ї Богдан Корильчук, який є онуком власника місцевого Зеленбуду.

Учора, 12 вересня, групу шантажистів, які вимагали 250 тисяч доларів затримала поліція. Після цього дружина підприємця Олега Юника Христина розповіла деталі сімейної драми.

За її словами, все почалося на початку літа. Спершу невідомі люди підпалили два м’яснихї кіоски Юника. Після цього почали надсилати погрозливі СМС підприємцю та його вагітній дружині.

«Мені з дитиною прийшлось переховуватись, потім, коли все затихло, нам потрібно було вдавати, що все гаразд, все класно, ходити на роботу, щоб зловмисники нічого не запідозрили…а друзі та рідні ні про що не здогадались! За все літо я ні разу не вийшла на своє подвір‘я, адже все під наглядом камер, я не мала права говорити з чоловіком, адже все на прослушці… уколи, робота з психологом для позбавлення постійної параної, і найгірше споглядання за чоловіком, який ходив зблідлий, переживаючи за це все. А я вагітна, і слухаю погрози по телефону…і серце не в п‘ятки, а в живіт…», - написала Христина Юник у своєму блозі в Інстаграм.

Жінка також зазначила, що шантажистом виявився друг сім’ї. «І я не хочу зараз вірити в те, що гроші все вирішують, і цих людей зараз відпустять просто через те, що батьки мають гроші! Я хочу звернутись до мами Богдана Корильчука, до мами нашого давнього знайомого, якому ми довіряли, який був в нашій компанії, в якого ми були на дні народженні і запрошували до себе, який бавив мою дитину у візочку в центрі», - додала жінка.

За інформацією «Politerno», головою злочинної групи шантажистів був Богдан Корильчук. Чоловік – онук колишнього керівника обласної Держфінінспекції та ексдепутата Тернопільської міської ради упродовж шести скликань, власник ТДВ «Зелене господарство» Івана Панцьо. 

politerno

Уролог за фахом Богдан Корильчук у свої 25-26 років жив на «широку ногу»: дорогі авто, водій-охоронець, шалені витрати. Будучи онуком заможного підприємця, Богдан намагався вести самостійну але сумнівну діяльність, яка в основному зводилась до грошових позик в успішних бізнесменів. Йдеться про суми у десятки тисяч доларів. Гроші брав у одних місцях і повертав у інші. Після того, як коло замкнулося і на місці яскравого життя утворилася величезна діра, у ситуацію були змушені втрутитися рідні Богдана. Батьки, які теж мають безпосереднє відношення до Зеленбуду, швидко розрахувалися за усіма боргами сина. Кошти повернули й Олегу Юнику, одному з кредиторів.

Але на початку літа з бізнесом підприємця почали відбуватися дивні речі. Спочатку загорівся один з кіосків пана Олега на вулиці Чалдаєва. Обгоріла поверхня однієї сторони МАФу і власник відразу не запідозрив умисного підпалу. Спершу чоловік допустив коротке замикання. Та все ж звернувся до правоохоронців, які, дослідивши запис з камер відео-спостережень, виявили на ньому чоловіка, який, власне, і спричинив займання. Це добре видно на відео.

Через кілька днів на вулиці 15 Квітня, біля цілодобового «Сільпо», невідомі підпалили ще один кіоск Юника. Прихована камера відзняла, як через витяжку в приміщення затікає рідина і згодом спалахує вогонь. На цей раз злочинці до справи підійшли більш ретельно і кіоск згорів повністю. Збитки сягнули 800 тисяч гривень.

А ще за кілька днів до Олега Юника подзвонили. Невідомий чоловік російською мовою попередив, щоб підприємець приготував 250 тис доларів у біткоїнах, інакше – «об’єкти будуть горіти і постраждає сім’я».

Пізніше вимагателі зателефонували до вагітної дружини підприємця – Христини Юник. Знову російськомовний чоловік попередив про гроші і згадав про якусь інструкцію. Пригрозив наслідками в разі відмови заплатити.

povidomlennya 592x1024

Згодом на мобільний телефон Олега Юника надійшло повідомлення, у якому вкотре згадувалася сума у 250 тисяч доларів. Зловмисник нагадав про підпали кіосків і попередив – якщо підприємець не бажає подальших майнових втрат, то мусить заплатити.

Після дзвінків та повідомлення з погрозами, Олег Юник звернувся до правоохоронців, котрі швидко вичислили усю злочинну групу. Спочатку встановили особу, яка здійснювала дзвінки з погрозами. Нею виявився водій-охоронець Богдана Корильчука, мешканець Білої Церкви. Далі правоохоронці вийшли на самого Богдана і вінницького палія кіосків. У Корильчука вилучили сім-карту, з якої він надсилав повідомлення Юнику. Ще одному тернопільському товаришу Корильчука вдалося уникнути затримання, зараз його розшукає поліція.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ