Читайте нас в соціальних мережах

Зменшувати зарплату вчителям на дистанційному є незаконно, - тернопільський адвокат

П'ятниця, 10 вересня 2021 12:20
Наразі зменшувати зарплату педагогам, які працюють на дистанційному є незаконно. Днями було заявлено, що в віддаленому режимі роботи, вчителі отримуватимуть 2/3 платні.

Адвокат з Тернополя Максим Майка повідомив, що наразі немає законодавчих актів, які б дозволяли це зробити, пише «Суспільне».

«На мою думку, і відповідно до положень чинного законодавства, зокрема, Конституції України статті 43, яка гарантує рівні умови щодо праці осіб, статті 24, яка встановлює рівність громадян перед законом, а також положень кодексу закону про працю в частині дистанційної роботи, які введені в дію в 2020 році це стаття 60 з приміткою 2 – будь-яких обмежень щодо заробітної плати в зазначених категоріях виконання робіт чинне законодавство не передбачає».

Якщо Україна увійде в жовту карантинну зону, навчальні заклади, в яких імунізовані менш ніж 80 відсотків працівників, мають працювати дистанційно, розповіла директорка обласного департаменту освіти Ольга Хома. Тоді, каже, вчителям можуть платити 2/3 заробітної плати:

«Готуються документи, відповідно до яких ми зможемо апелювати і, можливо, це буде одним із чинників впливу до розуміння людей, що заклади освіти мають працювати очно і заробітна плата, яка раніше під час дистанційної форми навчання виплачувалася в повному обсязі, на сьогодні може виплачуватися в розмірі 2/3».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ