Читайте нас в соціальних мережах

Ознак ГРВІ практично немає: як тепер хворіють на коронавірус жителі Тернопільщини

Середа, 08 вересня 2021 15:10
Симптоми хворих, які хворіють на COVID-19 цієї осені суттєво відрізняються від симптомів у людей, які хворіли на коронавірус раніше.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ярмоленко. Вона зазначила, що ознак ГРВІ у хворих на коронавірус зараз не фіксують.

Новий штам «Дельта» проявляється зовсім по-іншому. Майже у всіх хворих з’являються розлади в роботі шлунково-кишкового тракту і присутні сильні головні болі. Також зараз вірус негативно впливає на нирки. В третини хворих після COVID-19 порушуються функції роботи нирок.

До того, новий штам сильніше вражає молодь. Наприклад, нещодавно медики ледь врятували хворого на коронавірус 31-річного чоловіка, якого лікували в Тернопільській лікарні швидкої допомоги.

Ольга Ярмоленко зазначила, що єдиний спосіб уберегтися від складного перебігу COVID-19 є вакцинація. Нараз в області від вірусу щепилися понад 221 тисяча людей, це 37%. До кінця грудня планують вакцинувати 70% жителів Тернопільщини.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ