Читайте нас в соціальних мережах

З понеділка Тернопільщина переходить у "жовту" зону: школи, де вакциновані менше 80 відсотків педагогів, працюватимуть дистанційно

Середа, 08 вересня 2021 12:24
Сьогодні, 8 вересня відбувся брифінг щодо запровадження жовтої зони та дистанційного навчання в Тернопільській області.

Як повідомила Ольга Ярмоленко, начальник управління охорони здоров'я ТОДА, з понеділка, 13 вересня Тернопільщина переходить у жовту зону. 

"З понеділка, 13 вересня, Тернопільська область переходить у жовту зону, - наголосила Ольга Ярмоленко. - Крім того, педагогічні колективи та школи, де вакциновано менше 80 відсотків осіб, змушені будуть перейти на дистанційну форму навчання. У школах, де вакциновані більше 80 відсотків колективу, працюватимуть як і працювали". 

За словами Ольги Хоми, начальниці управління освіти та науки ТОДА, якщо Тернопільщина опиниться у червоній зоні, то школи працюватимуть онлайн, за виключенням початкових класів та дитячих садочків. 

"Навіть якщо Тернопільська область перейде у червону зону, і у закладі буде вакциновано більше 80 відсотків колективу, то заклад переходить на дистанційну форму навчання, за виключенням початкових класів та дитячих садочків, а також спеціалізованих закладів", - наголосила Ольга Хома. 

На сьогодні в області є 57 закладів освіти, в яких понад 80% педагогів вакциновані. Серед них найбільше дошкільних закладів. 

"За тиждень захворіло 16 дітей на коронавірус це і школи і садочки і кожен день фіксуємо захворювання серед педагогічних працівників", - відзначила Ольга Ярмоленко.

Під час брифінгу, Ольга Хома наголосила, що на сьогодні, в Козівській громаді деякі школи перейшли на дистанційну форму навчання через виявлення хворих на коронавірус в освітніх колективах. 

Також під час брифінгу, чиновники повідомили у яких закладах освіти Тернопільщини вакцинували максимальне число педагогів. 

"В Чортківському медичному коледжі 92% працівників вакциновані, медичний університет Горбачевського з Тернополя - 89% вакцинованих працівників", - сказала Ольга Хома

Також в області управління освіти розробило графік вакцинаціі педагогів, працюють мобільні бригади. 

На брифінгу наголосили, що вакциновані люди можуть переносити вірус, але вони бережуть себе від госпіталізації. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ