Читайте нас в соціальних мережах

У Польщі поліцейські до смерті побили 25-річного тернополянина

Четвер, 02 вересня 2021 19:54
Молодого жителя Тернополя Дмитра Никифоренка побили поліцейські Вроцлава, що у Польщі. Через півтори години після знущань правоохоронців, хлопець помер.

Інцидент трапився ще місяць тому. Хлопця поховали в Україні в середині серпня. Попри те, що випадок стався давно, лише зараз повідомили деталі смерті 25-річного чоловіка.

Як стало відомо, тернополянин повертався до дому і задрімав у автобусі. Водій викликав швидку та поліцію. З цього усе почалося, – пише «Терміново».

У його крові виявили 1,5 проміле алкоголю. Начебто через агресивну поведінку, до нього застосували кайданки та газ. Польські ЗМІ зазначають, що до українця безпідставно застосовували насильство.

Дмитра били шестеро польських правоохоронців. Менше, ніж за півтори години після цього він помер.

«Вони сідали на чоловіка, притискали його голову до підлоги коліном, прив’язали до ліжка, били його кулаками, кийком і душили. Таке поводження тривало пів години, доки у ситуацію не втрутився лікар. Реанімаційні заходи не були успішними, і Дмитро помер о 23:53», – пише Gazeta Wyborcza.

Офіційно причину смерті українця досі не повідомили. Дмитра Никифоренка поховали в Україні в середині серпня. Попередні висновки експертів вказують на те, що ймовірною причиною смерті стало насильницьке задушення.

«Розслідування смерті українця веде районна прокуратура Свидниці. Воно було перенесене туди, щоб уникнути звинувачень в упередженості. Слідчі чекають результатів розтину, призначені додаткові аналізи. Головний комісар поліції Нижньої Сілезії Каміл Ринкевич розповів RMF FM, що у поліцейських не було увімкнених камер на уніформі. Стаж роботи правоохоронців, які були відсторонені, – від 2 до 19 років. Чотирьох поліцейських відсторонили після публікації статті, двох звільнили зі служби», – повідомляє Європейська правда.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ