Читайте нас в соціальних мережах

 5 років відсидить за гратами тернополянин, який в ресторані штрикнув ножем неповнолітнього

Вівторок, 24 серпня 2021 13:30
Апеляційний суд виніс остаточний вирок жителю Тернопільщини, який вдарив ножем неповнолітнього хлопця у ресторані.

Інцидент трапився у жовтні 2019 року в ресторані «Аскольд» на Бучаччині. Обвинувачуваний 31-річний Маркіян Д, будучи п’яним, взяв на кухні ніж і наніс удар неповнолітньому Я., спричинивши юнакові тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

Суд першої інстанції присудив нападнику 6 місяців арешту і стягнення 100 тис. грн моральної шкоди.

Втім, захисник неповнолітнього, не погодився з цим вироком і подав апеляцію. У судовому засідання Тернопільського апеляційного суду колегія суддів дійшла висновку, що доводи апеляційної скарги заслуговують на увагу.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що Маркіян Д. винним себе не визнав і слідству не сприяв, перед потерпілим не вибачився, і не відшкодував заподіяну шкоду. Його поведінка не свідчить про його щире каяття.

Водночас місцевим судом не враховано як обтяжуючу обставину, що кримінальне правопорушення вчинено у стані алкогольного сп'яніння, та позиція потерпілого призначити Маркіяну Д. суворе покарання. Наведені обставини не давали місцевому суду підстав застосувати ст. 69 КК України. Немає підстав і для застосування ст. 75 КК України, про що під час дебатів в апеляційному суді просили обвинувачений та його захисник.

З огляду на наведене, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу представника потерпілого, неповнолітнього Я. та ухвалила новий вирок, призначивши Маркіяну Д. покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Довідково: санкція ч.1 ст 121 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Додати коментар